Curiosament, però, la tercera adaptació de les novel·les de Stephenie Meyer, Eclipse, és també la primera que té tots els números d´agradar a un ventall més ampli de públic gràcies al director David Slade, autor de dues grates sorpreses com Hard Candy i 30 días de oscuridad. Aquesta última, que ja versava sobre uns vampirs moderns, va ser clau per a la seva elecció, i una prova de la seva personalitat fílmica és que el primer muntatge que va presentar d´Eclipse va haver de ser retocat pel seu excés de violència.

Conflictes a part, les tensions resultants de la suma entre Slade i la necessitat de satisfer la demanda neix del seu propi argument, que alterna el triangle amorós entre Bella, Edward i Jacob (especialment, la decisió que ha de prendre ella: casar-se o mantenir la seva condició humana) amb una trama més de gènere sobre la unió entre licantrops i vampirs contra un exèrcit de xucladors de sang recentment transformats.

És més que evident que Eclipse serà un dels èxits més rotunds d´aquest estiu, i segur que serà suficientment inconclusa com per aconseguir que la següent entrega, Amanecer (que es dividirà en dues pel·lícules), obtingui la mateixa atenció del públic. El repartiment compta amb els vells coneguts, Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Dakota Fanning, Kellan Lutz, Peter Facinelli, Nikki Reed, Sarah Clarke i Anna Kendrick, mentre que entre els fitxatges destaquen les actrius Bryce Dallas Howard, Jodelle Ferland (la inquietant nena de The messengers i Expediente 39), Kirsten Prout i la protagonista de María llena eres de gracia, Catalina Sandino Moreno. Eclipse també estrena compositor, Howard Shore, que agafa el relleu a Carter Burwell i Alexandre Desplat.

La fitxa

País: Estats Units Any: 2010

Títol Original: «The Twilight Saga: Eclipse» Gènere: Drama Direcció: David Slade Intèrprets: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Ashley Greene, Jackson Rathbone, Dakota Fanning, Bryce Dallas Howard, Jodelle Ferland, Nikki Reed, Kellan Lutz, Peter Facinelli, Xavier Samuel, Anna Kendrick, Kirsten Prout, Catalina Sandino Moreno.C Albèniz Centre, Ocine (Girona), Cinebox (Salt), Lauren (Blanes), CatCines (Figueres), Cines Olot, Kyton i Arinco (Palamós), Ocine (Platja d´Aro).