El llibres Girona, 18058-1809: Setges, guerra i societat a la Catalunya del nord-est, de Francesc Xavier Morales Garcia i Jordi Bohigas Maynegre, i Afrancesats i guerrillers: Revolució a la regió de Girona (1808-1814), d'Albert Pons Ramos i Lluís Serrano Jiménez, recullen els resultats dels treballs d'investigació premiats amb les dues beques que el Patronat Eiximenis va concedir amb motiu del Bicentenari de la Guerra del Francès.

La Diputació de Girona acaba de publicar aquests llibres. El primer aporta un punt de vista nou en l'estudi de la Guerra del Francès, que és l'impacte i la petja que va suposar sobre els habitants del conjunt de les comarques gironines. El segon llilbre explora amb detall les diferents posicions ideològiques antagòniques davant el conflicte bèl·lic.

La presentació d'aquests volums tindrà lloc el proper dimarts 6 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, a l'Auditori de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i anirà a càrrec del vicepresident i diputat de Cultura, Roger Zamorano, i del professor d'història contemporània de la UdG, Genís Barnosell Jordà.