Els festivals Altaveu, Acústica i el Festival Internacional de Música Popular i Tradicional –FiMPT-, tres certàmens 'de proximitat', han decidit unir esforços i col·laborar en benefici propi. Agrupats sota l'epígraf 'Festivals amb encant', els seus directors artístics han exposat aquest dimarts els eixos d'una col·laboració que es començarà a definir a l'octubre i es plasmarà l'any 2011. Segons els seus impulsors, a més d'intercanviar informacions i experiències, aquesta xarxa farà que els festivals 'arribin més lluny comunicativament', que abarateixin costos en la contractació d'artistes i que apostin per produccions artístiques conjuntes, amb voluntat que tinguin 'una llarga vida'.

Tot i que els festivals de Figueres, Sant Boi de Llobregat i Vilanova i la Geltrú seguiran sent independents, s'han unit per crear sinergies i intercanviar idees i projectes. Amb aquest treball en xarxa, pretenen fomentar una relació propera entre l'artista i el públic, oferir nous formats musicals i promoure la gran cantera d'artistes emergents del país.

El Festival Internacional de Música Popular i Tradicional –FiMPT- de Vilanova i la Geltrú se celebrarà entre el 16 i el 18 de juliol i, com cada any, es dedicarà a les músiques del món o d'arrel.

Al seu torn, el Festival Acústica de Figueres, que es farà entre l'1 i el 5 de setembre, conservarà dues de les seves peculiaritats: tots els artistes actuaran en format acústic o 'unplugged' i la ubicació dels escenaris serà al voltant del Museu Dalí de Figueres.

Finalment, el Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat, que celebrarà la seva 22a edició entre el 9 i l'11 de setembre, seguirà la seva línia de certamen obert i plural i posarà sobre l'escenari els noms propis de la música del país.