Si algú encara dubtava que amb una mica d'imaginació no hi ha res impossible, els responsables de la 15a Fira de Circ al Carrer de La Bisbal d'Empordà han demostrat amb gran èxit que els diners no sempre són la clau de l'èxit, quan l'art és l'ingredient essencial. La població del Baix Empordà va tancar diumenge la seva ja tradicional Fira de Circ amb unes bones dades d'assistència i una enorme quantitat de talent.

I és que més de 1.200 persones es van aplegar diumenge a la nit per presenciar l'espectacle de cloenda de la 15a Fira de Circ al Carrer de la Bisbal, a càrrec de Capitán Maravilla Producciones, que va representar Mono A Mono B i que va esgotar les entrades que l'organització havia posat a la venda. L'espectacle que combinava humor, malabars i acrobàcies, va substituir l'actuació prevista inicialment dels australians This Side Up, que per motius aliens a l'organització van haver de cancel·lar el seu espectacle.

Les espectaculars acrobàcies de l'espectacle de cloenda van posar el punt final a una mostra de circ que enguany celebrava la seva quinzena edició, marcada sens cap dubte per l'actual crisi economica que, tot i mantenir el mateix pressupost de l'edició de l'any passat, 103.000 euros, ha incrementat notablament el nombre d'espectacles.

Abans de la clausura de la fira, l'alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, va ratificar el suport de l'Ajuntament a la fira, "governi el color que governi" va afirmar. Per la seva banda, el portaveu de la Fira de Circ, Dani Varela, va advertir que a causa de la crisi econòmica actualment la fira "perilla", tot i el seu baix pressupost, en comparació amb d'altres fires que es porten a terme arreu d'Espanya. Varela va reivindicar els ajuts necessaris per mantenir la qualitat dels espectacles i les millores de funcionament. Tanmateix, es va mostrar segur de poder portar a terme una 16a edició "i moltes més".

En les quinze edicions, que van arrancar el 1996 quan es va prendre el testimoni de l'entitat bisbalenca Paufila, que a principis dels anys vuitanta va organitzar les dues primeres edicions de la Fira de Circ, la fira ha anat creixent en espectacles i en públic esdevenint tot en un referent a Catalunya i també a nivell internacional, tot i la filosofia amateur que es vol mantenir a nivell d'organització.