La UdG ha rebut aquest curs un total de 18.374 sol·licituds de matrícula, xifra que suposa un increment del 15% respecte de l'any passat. D'aquestes, 3.404 són sol·licituds en primera preferència. El sistema universitari català ha registrat una mitjana del 3% d'increment, cosa que permet deduir que la UdG és una institució de referència per a la gent que busca una universitat per estudiar.

El vicerector de Política Acadèmica, Francesc Feliu, va expressar ahir en roda de premsa la seva "satisfacció" pels resultats, i va remarcar que la substitució de les antigues llicenciatures pels nous graus "ha estat un èxit".

La UdG ofereix aquest curs 2010-2011 un total de 3.600 places, 160 més que el curs passat. Pel que fa als tres nous graus (Treball Social, Pedagogia i Enginyeria Elèctrica), tots han quedat plens, tal com es pot comprovar a la taula adjunta, cosa que prova que "s'ajusten a les demandes de l'entorn social", segons Feliu.

La Facultat de Lletres, que durant la darrera dècada ha merescut una lectura especial per la constant davallada d'estudiants, ha consolidat aquest curs la recuperació registrada l'any passat, en bona part gràcies a la introducció dels estudis de Comunicació Cultural. No obstant això, s'aprecia una caiguda important a Història de l'Art, que ha passat de 44 peticions en primera preferència de l'any passat a les 17 d'enguany.

Les titulacions amb més demanda en primera preferència són Educació Primària, Medicina, Educació Infantil, Infermeria i Administració d'Empreses.

Com a novetat, els estudiants de nou accés poden consultar el portal "Orienta't en 5 minuts" (http://www.udg.edu/Orientaten5minuts).

Els estudiants assignats en primera preferència poden formalitzar la matrícula al seu centre docent des del 22 al 28 de juliol. Els no assignats en aquesta primera fase, podran saber a partir del 5 d'agost si han entrat en les opcions 2a i fins a 8a, i millorar la seva assignació.

D'altra banda, Medicina començarà el curs vinent a l'edifici d'Emili Grahït, a l'espera del nou Campus de Salut de Sarrià.