El pati de la Casa de Cultura acollirà aquest divendres 24 de setembre la quarta edició de la Nit de la Recerca, un esdeveniment de divulgació liderat per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la Universitat de Girona (UdG). Un total de 250 ciutats europees celebraran aquesta gran festa de la ciència oberta a tota la societat amb un doble objectiu: propiciar la trobada entre ciutadans i investigadors i promoure les carreres científiques entre els estudiants.

En aquesta ocasió, les activitats de Nit de la Recerca a Girona giraran entorn a la pregunta «Què fa un científic a la cuina?» i la imatge del cartell correspon a Leonardo da Vinci. Aquest gran humanista florentí, home de ciència i famós artista, responsable d´obres com La Gioconda i El Sant Sopar, té una desconeguda faceta com a cuiner i científic. Aquest home del Renaixement va treballar com a cambrer, va fer innovacions gastronòmiques i va inventar utensilis per fer la vida dels cuiners i criats més còmode.

Cada punt interessant en la biografia de Leonardo da Vinci en relació amb el món de la cuina es convertirà en una atractiva activitat per interactuar amb la recerca. La proposta inclourà tallers i demostracions: farem esferificacions de pomes, construirem molècules amb tomates cherry i olives, menjarem caviar de colors i melmelades de gustos sorprenents, prepararem còctels misteriosos, jugarem amb els enginys ideats per Leonardo i, entre d´altres, veurem com seran els cambrers dels futur.

De nou, el físic, divulgador científic i col·laborador de Televisió de Catalunya, Dani Jiménez, serà el conductor de la Nit de la Recerca i impressionarà els assistents amb els seus esbojarrats experiments.

La Nit de la Recerca és una acció festiva cofinançada per la Comissió Europea, emmarcada en el programa PEOPLE del 7è Programa Marc. La Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital de la UdG és la líder d´un dels projectes que tenen lloc a l´Estat espanyol i compta amb un ampli ventall de socis: Talència, Fundación Séneca (Múrcia), Centro Nacional de Investigación sobre la Evolución Humana (Atapuerca - Burgos), Delegación Institucional del Consejo Superior de Investigaciones Científicas en Galicia (A Corunya-Santiago), Fundación Universitaria Las Palmas (Las Palmas) i les universitats d´Oviedo i Múrcia.