No hi ha manera. Peter Jackson munta un circ... i li creixen els nans i fins i tot els hòbbits. Quan semblava que els problemes econòmics de la Metro Goldwyn Mayer podien donar-li un respir al projecte, un nou núvol gros apareix a l'horitzó de la preqüela d''El Senyor dels Anells': el boicot dels sindicats d'actors.

Segons informa la BBC, set sindicats d'actors dels Estats Units, Austràlia, el Regne Unit i el Canadà han recomanat als seus afiliats que no signin cap contracte per rodar 'El Hòbbit'. Aquesta crida, secundada per la Federació Internacional d'Actors i sindicats tan importants com el SAG, arriba després que els productors de les preqüeles s'han negat a signar un acord amb els artistes locals de Nova Zelanda.

Els sindicats no només ordenen als seus afiliats que no signin per 'El Hòbbit', sinó que també els demanen que informin de qualsevol contacte que els productors intentin mantenir amb ells o amb altres companys. A més, adverteixen que si signen el seu propi acord i es fan els desentesos a les seves consignes, seran castigats pels aparells de disciplina interna amb sancions que van des de la suspensió de l'afiliació fins a multes i fins i tot l'expulsió del sindicat.

Jackson respon

Davant d'aquest nou obstacle en el seu camí, Jackson no s'ha mossegat la llengua. "És molt fàcil onejar la bandera a favor dels treballadors i apuntar als grans estudis", respon el director, que assegura que com sempre en els seus rodatges es tractarà justament a tots els treballadors i denuncia la campanya orquestrada per fer mal a 'El Hòbbit'.

Això sí, Jackson sembla que està cansat de no ser profeta en la seva terra i amenaça fins i tot amb portar-se el rodatge d''El Hòbbit' des de Nova Zelanda fins a l'Europa de l'est. Una cosa que, avisa, deixarà el seu país "en el més complet ridícul internacional en l'àmbit cinematogràfic".

"Si 'El Hòbbit' surt de Nova Zelanda començarà un llarg període de sequera cinematogràfica al país, ja que no es donaran rodatges d'envergadura en molts anys", augura el director que, com Gollum, sembla disposat a defensar el seu tresor aferrissadament.