La residència d'estudiants amb una setantena de pisos que, com un joc de Lego, uns operaris estan encaixant aquests dies al Pla de Palau, al Campus de Montilivi, podria no ser l'única de la UdG. Segons va informar ahir Ràdio Girona, la universitat projecta un edifici que seguirà la mateixes característiques per al Parc Científic de la Creueta. En aquest cas, la residència seria compartida entre investigadors i estudiants.

En el decurs d'una visita d'obres, els periodistes van ser testimonis ahir del muntatge d'un d'aquests pisos que l'empresa UTE d'Aro Compact Habit Campus Girona dissenya, construeix i explota al Campus de Montilivi. En poc més de quinze minuts, una grua de grans dimensions va encaixar un dels pisos sobre una vintena que ja estaven col·locats. Els propers dies es continuaran encaixant els que falten per arribar a la setantena que ha de tenir el complex.

Els pisos es llogaran a partir del mes de gener a un preu de 250 ? mensuals. Tindran prioritat els universitaris que acreditin ingressos més baixos i una major distància fins al seu lloc d'empadronament, així com millor nota de tall. Els estudiants hi podran estar durant els anys que dura una carrera, més un.

Els pisos, que tenen complets i pràctics banys, cuina, calefacció i estan equipats amb tancaments aïllants, vénen completament construïts des de Manresa. Un camió els trasllada, una grua els instal·la i, un cop connectats als serveis d'aigua, gas i llum, ja s'hi pot fer vida. Aquesta tècnica constructiva permet estalviar un 20% del preu de cost respecte dels sistemes convencionals.