L'experta en filologia clàssica Mariàngela Vilallonga ha estat nomenada vicepresidenta segona de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), en substitució de Joan Solà, que va morir el passat 27 d'octubre.

D'aquesta manera, Vilallonga -nascuda a Girona el 1952- s'incorpora a l'equip directiu de l'IEC, que també està format pel president, Salvador Giner; el vicepresident primer, Joan Domènec Ros, i el secretari general, Romà Escalas, va informar ahir la institució en un comunicat.

Vilallonga és doctora en Filologia Clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i catedràtica de Filologia Llatina per la Universitat de Girona (UdG), a més d'especialista en literatura llatina del Renaixement a Catalunya.

Alhora, dirigeix un projecte d'investigació sobre les relacions entre els humanistes de la Corona d'Aragó i Europa durant els segles XV i XVI, i coordina el grup de treball Studia Humanitatis, en què participen catorze investigadors d'Alemanya, Itàlia, el Regne Unit, Bèlgica i Espanya.

La nova vicepresidenta segona de l'IEC és autora de més de 12 monografies i llibres en col·laboració. És membre de la Secció Filològica de la institució des del 2005. També és molt activa a la xarxa, i se la pot trobar a Facebook i seguir en els posts de delicadíssima prosa poètica que, sobre temes de literatura, penja al seu bloc http://mariangelavilallonga.blogspot.com/.