La programació del teatre de Blanes per al primer semestre de 2011 és, com es va definir en la presentació feta ahir, una de les més ambicioses a la qual s'ha enfrontat mai aquest equipament. El pas entre gener i juny de l'any vinent d'alguns dels principals noms de l'escena catalana pretén consolidar els bons resultats de públic aconseguits pel teatre enguany, els millors a Blanes des que el 2007 es batés un rècord fins ara intacte.

Val a dir que aquesta és la primera vegada que s'ha apostat per programar conjuntament tot el semestre, i no en dos trimestres com es venia fent fins ara. El canvi està motivat per l'intent de guanyar en visibibilitat, així com de potenciar la programació dels mesos d'abril i maig.

Dues estrenes i èxits provats

Entre els noms propis de l'escena catalana que passaran per Blanes els propers mesos, cal destacar el de Xicu Masó. I és que el teatre acollirà l'estrena absoluta de la nova obra del gironí, el Petits crims conjugals protagonitzats per Ramon Madaula i Laura Conejero. Aquest és un text d'Eric-Emmanuel Schmitt, el mateix autor d'El llibertí que ja va unir aquesta parella sobre l'escenari l'any 2007. Aquesta nova peça és un sorprenent thriller sobre una parella a la recerca de la veritat, després que el personatge interpretat per Madaula, un home que pateix amnèsia a causa d'un accident, hagi de reconstruir la realitat a través del que li explica la seva dona.

També parlant d'estrenes, en aquest cas a Catalunya, Alberto San Juan i The Missing Stompers presentaran a Blanes Nueva York en un poeta. En aquest espectacle, l'intèrpret posa veu a les paraules de Lorca, recreant amb música i imatges tot allò que va impressionar l'escriptor d'aquella ciutat.

En la vessant dels èxits de la temporada, Blanes programa dues obres estrenades al Grec (el Coses que dèiem avui de Julio Manrique i el Primer amor interpretat per Pere Arquillué), així com dues peces amb una gran acollida a la capital catalana (Pluja constant amb Joel Joan i Pere Ponce, i l'espectacle d'Àlex Rigola que ha reinaugurat el Lliure de Gràcia, Gata sobre la teulada de zinc calenta).

Val a dir que aquest 2010 el teatre de Blanes ha aconseguit els millors resultats de públic des de la seva obertura; això és, han participat de la programació 4.802 espectadors, gairebé un 1% més que el 2007 (l'any que fins ara havia enregistrat els millors resultats). Després d'una davallada d'espectadors l'any 2008, el 2009 l'assistència de públic va iniciar la remuntada fins a la consolidació d'enguany. Pel que fa a l'afluència total de públic, fins al passat 21 de desembre havien passat pel teatre 25.910 espectadors. Val a dir que una de les noves iniciatives amb una millor acollida entre el públic han estat les entrades a 6 euros del tercer bloc, que van ofertar fins a 2.350 butaques a preus reduïts.