Una empresa establerta a Sant Feliu de Guíxols, Estalpackaging, ha revolucionat el món de l'embotellament del vi amb un disseny d'una ampolla que ha elaborat anant de la mà del cuiner Martín Berasategui i que ha guanyat el premi Oscar de l'Emballage a París. La nova ampolla, denominada Martín Berasategui System, decanta les impureses i pòsits i evita que caiguin a la copa en el moment de servir el vi.

Estalpackaging s'ha encarregat de la fabricació i comercialització d'aquest disseny revolucionari basat en la presència d'una espècie de doble fons en cada recipient.

«Nosaltres el que hem fet és donar-li un angle recte a la part inferior que el que fa és que quan aboquem l'ampolla els pòsits dels vins que no estan filtrats quedin acumulats allà i no caiguin en l'última copa», explica el director general d'aquesta empresa, Gerard Albertí, qui considera que el premi suposa «un reconeixement mundial» a una tasca d'investigació al mercat de l'embotellament.

Albertí ha recordat a més que la seva firma ja va obtenir anteriorment un premi a Mònaco pel disseny d'unes ampolles denominades Night que va encarregar la firma Tropeziennes.

El director general d'Estalpackaging ha detallat que l'empresa, de caràcter inicialment familiar, té el seu origen en la indústria del suro, habitual per Sant Feliu de Guíxols i altres poblacions de Girona, però que ha derivat cap a l'embotellament de disseny.