L'Orfeó Català ha ofert aquest dimarts un concert de nadales gratuït a la plaça del Rei de Barcelona. L'actuació ha estat organitzada per l'Ajuntament de Barcelona en el marc de les activitats de Nadal, i estava oberta a tota la ciutadania. Dirigits per Josep Vila, els cantaires de l'Orfeó han interpretat 'a capella' nadales tradicionals com el 'Fum, fum, fum', 'El petit vailet', 'El dimoni escuat' o 'El noi de la mare'. El cant de la Senyera, himne de l'Orfeó Català, ha clos el concert. Amb aquest acte, l'Orfeó ha volgut donar continuïtat al concert de nadales amb què l'any passat va agrair públicament el suport que rebut per part de la ciutadania, arran del cas Millet.

La plaça del Rei ja estava plena quan ha començat el concert de nadales dels cantaires de l'Orfeó Català, però les seves veus han anat atraient encara més públic que, de peu, han acaba d'atapeir l'espai.

És el segon any que l'Orfeó organitza aquest concert de Nadal a l'aire lliure. El motiu, l'any passat, va ser el d'agrair públicament a la ciutadania el suport rebut al llarg dels mesos posteriors que es destapés el cas Millet. L'èxit d'aquella convocatòria ha fet que enguany es repetís la iniciativa, amb idèntica resposta per part del públic.

El repertori interpretat incloïa les següents cançons tradicionals nadalenques: 'Fum, fum, fum'; Adeste Fideles; 'El petit vailet'; 'Joia en el món'; 'Els àngels de la glòria'; Cançó de bressol'; 'Del cel baixen els àngels'; 'Santa nit'; 'El rústec villancet'; 'El dimoni escuat'; 'L'àngel i els pastors' i 'El noi de la mare'. Finalment, cantaires i públic han entonat junts El cant de la senyera.

L'actuació ha durat poc menys d'una hora, i ha tingut el moment més emotiu quan el director del cor, Josep Vila, s'ha dirigit al públic mentre s'interpretava 'El noi de la mare', i ha animat la gent a acompanyar-los.