Les produccions espanyoles "También la lluvia" i "No controles" són les més grans atraccions de la cartellera setmanal. Les estrenes s'avancen a demà a la festivitat de Reis, i en què també figuren "Camino a la libertad", de Peter Weir i ""Los próximos tres días", protagonitzada per Russell Crowe.

"También la lluvia" el projecte més ambiciós d'Icíar Bollaín

La cineasta madrilenya Icíar Bollaín dirigeix la pel·lícula escollida per l'Acadèmia de Cinema per representar Espanya als Oscars. Paul Laverty, un dels guionistes més prestigiosos en l'actualitat, és el responsable d'una història protagonitzada per Luis Tosar i Gael García Bernal.

Costa (Tosar), un productor de cinema, i Sebastián (García Bernal), un jove director, treballen junts en un projecte cinematogràfic que es roda a Bolívia i que mostra l'altra cara de l'arribada dels espanyols a Amèrica. El rodatge coincideix amb l'esclat de la Guerra de l'Aigua de Cochabamba l'any 2000, circumstància que provoca un canvi en la mentalitat de l'equip.

Unax Ugalde i Julia López s'alien la nadalenca "No controles"

Després de la reeixida "Pagafantas", el cineasta donostiarra Borja Cobeaga repeteix en la comèdia amb "No controles", un film amb un elenc d'actors integrat per Unax Ugalde, Julián López, Miguel Ángel Muñoz, Secun de la Rosa i Alexandra Jiménez.

Sergio (Ugalde) es veu obligat a passar el Cap d'Any en companyia d'un improvisat grup de viatgers format per una amic de la infància aspirant a humorista, un empleat d'hotel i un separat que acaba d'arribar de Punta Cana L'objectiu de Sergio és reconquerir la seva exnòvia, tot i que sembla una missió impossible.

Escapar i sobreviure a la recerca d'un "Camino a la libertad"

Peter Weir dirigeix "Camino a la libertad" un film inspirat en una història real recollida per l'obra "The long walk: The true story of a trek to freedom", de Slavomir Rawicz, que en cinema està protagonitzada per Jim Sturgess, Ed Harris i Colin Farrell.

Un grup de presos d'un camp de treball de la Unió Soviètica fugen del gulag siberià en què estan reclosos. El seu propòsit és arribar fins a l'Índia, un país a més de 10.000 quilòmetres de distància al que tractaran d'arribar per assolir la llibertat.

Russell Crowe, un heroi durant "Los próximos tres días"

Paul Haggis ("Crash") dirigeix la pel·lícula "Los próximos tres días", un film que compta en el seu repartiment amb els actors Russell Crowe, Elizabeth Banks i Liam Neeson i que suposa un remake de la producció francesa "Pour elle" (2008).

Lara Brennan (Banks) és arrestada per un delicte que assegura no haver comès i és condemnada a tres anys de presó. El seu marit, John (Crowe), haurà de lluitar per demostrar la innocència de la seva dona tot i que tots els esforços de la parella són inútils. El següent pas serà idear un pla per alliberar Lara del seu captiveri.