L'editorial Anagrama està distribuint una darrera obra de Roberto Bolaño (Santiago de Xile, 1953 - Barcelona 2003). L'escriptor va començar a treballar aquesta novel·la als anys vuintanta i va formar part del seu incessant treball de redacció fins al dia de la seva mort.

Es tracta de la novel·la Los sinsabores del verdadero policía, i a través de les seves pàgines transiten personatges i històries que a l'empedreït lector de Bolaño li evocaran Estrella distante, Llamadas telefònicas, Los detectives salvajes i 2666.

Amalfitano és un exiliat xilè, professor universitari, vidu amb una filla adolescent. A través de la narració, descobrirem la desafecció política del protagonista, i el seu amor per la poesia, que l'obliga a abandonar Barcelona després d'un escàndol. Aconseguirà trobar de nou refugi a la universitat, però aquesta vegada en la llunyana Santa Teresa, on habiten obscures dones assassinades, o el mag Arcimboldi, que és, així mateix, un escriptor francès l'obra narrativa del qual desplega una sorprenent complexitat. "El policia és el lector, que busca en va ordenar aquesta novel·la endimoniada", va deixar dit Roberto Bolaño, guanyador del prestigiós premi literari Rómulo Gallegos.

Amb pròleg de J.A. Masoliver Ródenas, aquesta és, segons Anagrama, una novel·la apassionant i calidoscòpica, però també còmica.

Scott Bryan Wilson ha dit que quasi tots els escriptors volen ser com Roberto Bolaño, innovadors i audaços en l'estil, i capaços de ser llegits i rellegits; en altres paraules, excepcionals.