'Balada triste de trompeta', d'Álex de la Iglesia, optarà a 15 candidatures en la XXV edició dels Premis Goya, que es lliuraran el pròxim 13 de febrer al Teatro Real. La segueix 'Pa Negre' d'Agustí Villaronga amb 14 i 'También la lluvia' d'Icíar Bollaín amb 13 candidatures.

Al seu torn, aquest tres films al costat de 'Buried', de Rodrigo Cortés, que ha obtingut 10 candidatures, són els nominats a Millor Pel•lícula, segons s'ha anunciat aquest dimarts a la seu de l'Acadèmia de Cinema.

Els actors que optaran al premi a Millor Actor són Javier Bardem per 'Biutiful', Antonio de la Torre per 'Balada Triste de Trompeta', Luis Tosar per 'También la lluvia' i Ryan Reynolds per 'Buried'.

Per part seva les actrius que aspiraran a rebre el Goya en la categoria femenina són Emma Suárez per 'La mosquitera', Elena Anaya per 'Habitación en Roma', Belén Rueda per 'Los ojos de Julia' i Nora Navas per 'Pa Negre'.

En la categoria de Millor Director han estat nominats Rodrigo Cortés per 'Buried', Agustí Villaronga per 'Pa Negre', Icíar Bollaín per 'También la lluvia' i Álex de la Iglesia per 'Balada triste de Trompeta'.

Més d'un centenar de finalistes

L'actriu Marta Etura i l'actor Jorge Sanz han estat els encarregats de fer públics aquest dimarts els candidats finalistes als XXV Premis Goya. Han estat acompanyats pel notari de l'Il·lustre Col·legi de Madrid, Luis Rueda, i el president de l'Acadèmia, Álex de la Iglesia.

Un total de 113 llargmetratges, incloent-hi pel·lícules de ficció (72), d'animació (5), documentals (36) i no espanyoles rodades en qualsevol idioma de l'estat espanyol van optar a finalistes, amb el requisit d'haver estat estrenades al nostre país entre l'1 de gener i el 31 de desembre del 2010.

A més, 84 curtmetratges, 10 pel·lícules estrangeres de parla hispana i 103 pel·lícules europees, van optar a entrar en la terna de candidats als premis en les seues respectives categories.

Els Premis Goya consten de 28 categories (incloses les tres de curtmetratges), més el Goya d'Honor, que enguany rebrà el cineasta Mario Camus.

Les principals categories són: millor pel·lícula, millor direcció, direcció novella, guió original i adaptat, música original, cançó original, interpretació masculina i femenina (protagonista i de repartiment), i actor i actriu revelació.