Més de 150 artistes, organitzadors i voluntaris posaran el seu gra de sorra al festival Pepe Sales per difondre el llegat de l'artista banyolí Lluís Vilà i acostar-lo una mica més a un dels seus objectius. I és que, com va afirmar el mateix Vilà, "l'artista encarna, com ningú altre, la legítima aspiració de l'home a la immortalitat".

Malauradament, la seva sobtada mort l'any passat va tallar la possibilitat d'afegir nova obra a la seva producció; però amb la quarta edició del festival d'art independent, la seva figura ha inspirat artistes de tots els gèneres, que presentaran les seves creacions del 20 al 25 de gener. Així, el Pepe Sales amplia les mires i els horaris: com explica Consol Vidal, organitzadora de l'esdeveniment, "mai havíem comptat amb tants oferiments; hem hagut de fer una tria, a partir de la qual intentarem forjar la llegenda de Lluís Vilà".

El tret de sortida es donarà el dia 20 de gener, inaugurant una exposició al Casino de Girona. Porta per títol La sabata i el fetitxisme de l'artista, i és que aquest objecte va ser una autèntica obsessió per al banyolí. Com va explicar Eudald Camps, més de 100 artistes de sensibilitats "més que diferents, fins i tot gairebé antagòniques" han "emancipat" tot de sabates per convertir-les en objectes artístics per si mateixos. Val a dir que la Faràndula Social també crearà una instal·lació a partir d'una recollida popular de sabates, i la col·laboració tant de diverses escoles com del centre penitenciari de Girona.

El Truffaut acollirà una projecció de curtmetratges de directors com Albert Serra, Isaki Lacuesta o Sandra Ojosnegros. I com és habitual, La Mercè serà el punt neuràlgic d'aquesta festa d'art participatiu i ciutadà, el 25 de gener. A banda de performances i instal·lacions, en l'acte presentat per Cristina Cervià i Jordi Coromina hi haurà la música de Sanjosex, Mazoni, Bikimel, Arianna Puello i l'Orquestra Fireluche; i la posada en escena de dues peces de Cascai Teatre i Escarlata Circus.