Si comparteixes imatges o informació d'altres persones a través d'Internet has de assegurar-te que aquestes dades o fotografies no perjudicaran o molestaran els seus protagonistes i, sobretot, has d'estar segur que aquesta persona autoritza que aquesta informació o imatges siguin públiques. És un dels consells que, amb motiu de la celebració divendres del Dia Europeu de la Protecció de Dades, han donat la Policia Nacional i la Guàrdia Civil a través de la xarxa social Tuenti i el seu "Plan Contigo", al qual s'han sumat uns 54.000 joves i al qual es pot accedir teclejant www.tuenti.con/contigo.

El primer és "blindar-se" un mateix, comprovant la configuració dels perfils en les xarxes socials i fòrums en què es participa. Si un jove navega des d'un ordinador compartit, recomana la policia, ha de vigilar que tanca la sessió en els comptes de correu o a les pàgines on estigui registrat cada vegada que deixa d'usar Internet. Ambdós cossos de seguretat demanen que mai es comparteixi les contrasenyes ni perfils i assegurar-se que les fotografies o la informació que comparteixen amb altres persones a través d'Internet, ja sigui en xarxes socials, via correu electrònic o webs, no perjudiquin o molestin el seu protagonista ni envaeixi la privacitat i intimitat. "Has d'estar segur que aquesta persona autoritza que aquesta informació o imatges siguin públiques", recorda la policia, perquè "Internet no oblida fàcilment" la informació que es penja a la web sobre tots nosaltres.

Abans d'acceptar una petició d'amistat o d'afegir algú en qualsevol de les xarxes socials, l'usuari ha de pensar en si de veritat el coneixes, i si no hi ha cap inconvenient en què accedeixi a les teves dades, el teu entorn i la teva vida íntima. També pot provocar algun mal de cap als joves donar les dades en webs o aparents representants d'entitats, mitjans, associacions, supòsits concursos o sorteigs sense conèixer qui hi ha darrere, així com suplantar la identitat d'una altra persona a la xarxa.