L'any 2010 es celebraren 169 aplecs de sardanes arreu de Catalunya, entre ells, 30 a Girona, i 20 organitzats a la Catalunya Nord. Aquesta és una demostració molt palpable i evident de la vitalitat, malgrat algunes opinions fatalistes, de les actuacions de sardanes a Catalunya, puix a més dels aplecs cal mencionar la gran quantitat d'audicions en ballades, festes majors, concursos, concerts, i totes les activitats que envolten el prolífic món de la sardana.

Serà demà, dissabte dia 5 de febrer quan es presentarà la Guia dels Aplecs de Catalunya, Catalunya Nord i Andorra d'aquest any, 2011. El marc serà l'Auditori Enric Granados de Lleida , a les 7 de la tarda.

Informació molt pràctica

El llibret, que és la guia bàsica per a tots els sardanistes d'arreu inclou fins a178 aplecs, organitzats d'una manera molt pràctica tant per data com per ordre alfabètic. També ofereix una sèrie de recursos molt útils, tal i com poden ser els contactes amb diverses cobles i un llistat ordenat per territoris amb d'altres esdeveniments sardanistes que puguin ser considerats d'interès com poden ser ballades, concerts, diades del soci, etc.

Els 20.000 exemplars de l'edició de la Guia d'Aplecs de la Sardana 2011 els distribuiran les diverses agrupacions i coordinadores d'aplecs així com la Federació Sardanista de Catalunya i la Federació Sardanista del Rosselló. Val a dir que al final d'aquesta presentació, i per tal de donar el toc festiu i cultural a l'esdeveniment, la Bellpuig Cobla oferirà un concert.