«Ja tenim els diners per començar les obres de la part de l'Institut de Recerca Biomèdica, els departaments i on hi hauran els grups de recerca. Començarem les obres ben aviat». La rectora de la Universitat de Girona (UdG), Anna Maria Geli, va anunciar així el proper inici de construcció d'una part que, amb el temps, ha de configurar el conjunt del campus de Ciències de la Salut de Girona.

Aquestes paraules coincideixen amb les declaracions del conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, que divendres va anunciar la paralització del nou hospital Josep Trueta de Girona com a mínim fins al 2013 a causa de la situació econìmica. Però les obres del futur campus de Salut no estan vinculades directament amb aquest projecte, ja que la primera forma part del Departament de Salut i la segona depèn de la Conselleria d'Economia i Coneixement.

Les obres del nou Hospital, per tant, es paralitzen, però no així les de la futura facultat de Medicina, ja que la decisió hauria de venir de l'àrea que dirigeix Andreu Mas-Colell i a dia d'avui no s'ha pronunciat sobre això com tampoc ho ha comunicat a la UdG, tal com va assegurar ahir Anna Maria Geli.

Durant el torneig internacional de robòtica FIRST LEGO League organitzat ahir per la UdG a l'Escola Politècnia Superior, la rectora va afirmar que «seguim amb la idea de tirar endavant el projecte i no ens ha arribat cap notícia en contra de que el campus de Ciències de la Salut s'endarrereixi».

Al contrari, «tenim el projecte per iniciar les obres ben aviat, ja tenim els diners per començar-les i es faran ben aviat», va afirmar Geli després d'insistir que després d'aquest obres es faran la facultat de Medicina i l'escola d'Infermeria. Així, la UdG segueix amb la «idea de fer allà tot un campus important i fins ara no se'ns ha dit res», va puntulitzar la rectora sobre un possible endarreriment.

Retallades en altres àmbits

Tot i això, Geli va reconèixer que des del departament d'Universitats sí que «han anunciat retallades, n'hi haurà» i afectaran a la UdG però serà en d'altres àmbits i no «en el camp del campus de Ciències de la Salut». «Pensem que és una de les prioritats i esperem que no acabi afectant», va finalitzar.

Les decisions preses pel conseller de Salut condicionades sens dubte per la crisi econòmica, posaven en perill aquesta idea si també afectaven la construcció de la nova facultat. El nou campus anirà en una zona propera a la part de darrera de l'actual Trueta. Ara, la Facultat de Medicina es troba situada al carrer Emili Grahit, lloc on tradicionalment s'havien emplaçat els estudis de Magisteri.

No obstant això, l'hospital Trueta acull actualment un volum considerable d'estudiants que van a fer pràctiques i que van en augment, el que va fer necessari escollir un lloc nou que els englobés a tots i a la vegada estigués proper al centre.