El BOE (butlletí oficial de l'Estat) publicarà amb caràcter imminent la licitació de les obres de rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí al carrer Monturiol de Figueres, i els treballs començaran entre els mesos de setembre i novembre. Amb aquesta contudència es va expressar ahir la secretària d'Estat d'Habitatge i Actuacions Urbanes, Beatriz Corredor, en el decurs d'una visita a la ciutat de Girona, en resposta a preguntes dels periodistes. La notícia va ser celebrada per les autoritats municipals figuerenques, que havien lamentat l'absència de novetats sobre aquesta actuació compromesa. El finançament del Ministeri de l'Habitatge es deglossarà en partides anuals fins al 2014, de manera que encara falten tres anys d'obres per recuperar la casa on va néixer el geni del surrealisme, amb l'objectiu d'obrir-la al públic amb un programa d'exposicions temporals.

"N'estic molt content, perquè nosaltres hem pressionat molt perquè es fes", va comentar ahir l'alcalde figuerenc, Santi Vila. L'Ajuntament va alliberar els tres locals comercials que hi havia a la finca, i va tancar un conveni amb l'aleshores ministra d'Habitatge, Carme Chacón, per al 100% del pressupost. Les obres afectaran l'interior de l'edifici amb l'objectiu, en paraules de Santi Vila, d'estendre "fins a la ciutat l'energia que genera l'univers dalinià del museu, amb els seus 900.000 visitants anuals".

Beatriz Corredor va realitzar ahir una excepcional visita per la Girona monumental, guiada per Anna Pagans, Pia Bosch, Francesc Francisco-Busquets i, entre altres, Anna Maria Geli. La secretària d'Estat va conèixer la Casa Masó, l'església de Sant Feliu i l'Aula Magna de la UdG, i les parts gòtiques de la facutat de Lletres. L'Estat col·labora en la rehabilitació d'aquests edificis. Pel que fa a la Casa Masó, Corredor va dir que per Setmana Santa s'hauran acabat les obres de la façana. Durant la visita a la Girona històrica va sentir "plaer i meravella".

Beatriz Corredor també va anunciar el seu compromís que aquest any es donarà inici a obres com les del Pont Romànic de Besalú, l'edifici cultural de les Planes d'Hostoles o la sala d'assajos del Teatre Principal d'Olot.