El portaveu de la Generalitat, Francesc Homs, va assegurar ahir que el Govern català no acaba d'entendre l'apagada de Televisió de Catalunya a València "en ple segle XXI", i va reclamar al Govern que "en allò en què pugui actuar, actuï". "Estem veient la capacitat de les noves tecnologies aquests dies en la ribera sud del Mediterrani", va exclamar Homs, en referència a les protestes als països àrabs que han estat convocades a través de les xarxes socials: "Com és que no és possible la reciprocitat entre Catalunya i el País Valencià?", es va preguntar el portaveu de la Generalitat.

Preguntat pels periodistes sobre si hi haurà contactes entre la Generalitat valenciana i la catalana sobre aquest assumpte, Homs va respondre: "Si hi hagués intenció de fer gestions amb la gent valenciana ho farem de forma discreta perquè això té connotacions lligades al calendari electoral del 22 maig". "Hi ha una freqüència de televisió a disposició de Canal 9" i "la reciprocitat és absoluta", va afegir.

D'altra banda, els partits catalans CiU, PSC, ICV-EUiA, ERC i SI van coincidir a considerar un atemptat contra la llengua catalana el cessament de les emissions de TV3, després que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) hagi apagat els últims repetidors que donaven el senyal al·legant que no pot afrontar les multes que li imposa el govern de Francisco Camps. Oriol Pujol (CiU) va lamentar "l'atac sistemàtic contra la llengua catalana" per part del PP que suposa l'apagada.