Esports

L´Orquestra de Cadaqués durà Beethoven a l´Auditori el proper dilluns

 

GIRONA | DDG Una de les obres importants i reconegudes de la música clàssica, la Simfonia núm. 9 en re menor, op 125 "Coral", coneguda popularment com la Novena de Beethoven, es podrà sentir per primer cop el pròxim dilluns dia 7 de març a l'Auditori de Girona (i no pas ahir, com els vam informar per error en l'exemplar d'aquest dilluns).
Els artífexs de fer sonar aquesta peça a l'Auditori, que ja ha acollit la gran majoria de les simfonies del compositor, serà l'Orquestra de Cadaqués, sota la batuta de Sir Neville Marriner, i que a més estarà acompanyada a l'escenari pel Cor de l'Orfeó Català i la soprano Barbara Bonney.
La Novena es va estrenar el 1824 a Viena i va suposar un nou plantejament simfònic, tot i que el compositor va escriure-la quan ja patia una sordesa total.
A banda de poder escoltar una de les peces cabdals de la història de la música clàssica (i que inclou la mítica Oda a l'Alegria), l'oportunitat que brinda l'Orquestra de Cadaqués el dilluns vinent és doblement atractiva. I és que tot i que el seu director principal sigui Gianandrea Noseda, en aquesta ocasió estarà dirigida per sir Neville Marriner, qui ostenta el càrrec de director principal convidat de la formació des de l'any 1992. A banda, la presència del cor de l'Orfeó Català arrodonirà la proposta.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

La catalana Laura Ferrés estrena 'Els desheretats', guanyador del premi 'Leica Cine Discovery' al...

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

El director de '10.000 KM' dedica el seu nou film 'Tierra firme' al conflicte sobre tenir fills

Enllaços recomanats: Premis cinema