La Fundació Gala-Salvador Dalí ha creat una col·lecció de llibres, Art i Dret, amb la voluntat de promoure el coneixement de temes legals entre els professionals de la cultura i que s'inicia amb una obra de Ron Spencer, reconegut especialista americà a autentificar obres d'art.

El tractat d'Spencer L'expert davant de l'objecte reuneix aportacions d'autoritats en matèria artística i legal com l'expresident de la fundació Pollock-Krasner, Eugene Victor Thaw; l'exdirector del Museu Kaiser-Friedrich de Berlín, Max J.Friedländer, o el vicepresident del Departament d'Impressionisme i Art Modern de Shotheby's de Nova York, John Tancock.

Segons informa el Museu Dalí, el catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat City de Nova York, Jack Flam, ha considerat que el llibre que inicia la col·lecció respon "a una sèrie de preguntes fascinants relatives a l'autenticitat de les obres d'art".

Problemes pràctics

"Aborda els problemes pràctics i filosòfics que implica el peritatge expert i la labor d'autentificar i els enllaça meravellosament amb els conflictes legals que sorgeixen quan es posa en dubte l'autenticitat d'una obra d'art", afegeix Flam. Una altra veu autoritzada que se cita és la del president d'honor de Sotheby's Amèrica del Nord i del Sud, Richard E.Oldenburg, per al qual L'expert davant de l'objecte aborda "de manera eloqüent les complicacions legals que poden coartar l'expressió d'opinions expertes i ajuda a entendre millor les nostres ments".