L´aerolínia Air Nostrum prohibeix a les seves hostesses portar pantalons

Denuncien que l'empresa les obliga a portar la faldilla cinc centímetres per sobre del genoll

 
El sindicat també critica que els homes no puguin treballar com a tripulants de cabina de la companyia.
El sindicat també critica que els homes no puguin treballar com a tripulants de cabina de la companyia.  levante-emv

BARCELONA | AGÈNCIES/DDG El sindicat CCOO-PV ha denunciat que Air Nostrum ha prohibit a les seves hostesses portar pantalons, fet que la converteix en l'única companyia aèria que opera en sòl espanyol que no permet a les seves hostesses de terra i cabina portar aquesta peça de vestir.
En un comunicat fet públic ahir, el sindicat considera aquesta decisió "antidemocràtica", ja que, al seu judici, "va en contra de la voluntat majoritària de la plantilla, expressada reiteradament des de 2007 pels seus representants sindicals i plasmada en les més de 500 signatures recollides". El sindicat ha instat a la Inspecció de Treball a determinar les possibles infraccions en relació amb la protecció del dret a la intimitat i la pròpia imatge de les treballadores, així com a la prevenció de riscos per a la salut.
La competència sobre la uniformitat dels treballadors i treballadores correspon a l'empresa, que no ha canviat els seus criteris des de 2000. Aquest any va decidir que les dones que hi treballessin havien de portar sempre una faldilla i, encara que fa onze anys havia d'anar "per sota de l'os del genoll", ara, després de l'actualització, s'ha retallat "cinc centímetres per sobre del genoll". Segons CCOO, aquesta "imposició" és una "clara manifestació de discriminació sexista". El sindicat denuncia també una "discriminació sexista" cap als homes, ja que assegura que no figura cap home entre les més de 320 tripulants de cabina de l'aerolínia valenciana.
"És una utilització masclista de les dones la imatge de les quals només és acceptable per a l'empresa si ensenyen les cames, requisit que no té res a veure amb la tasca que han de portar a terme en el seu lloc de treball", han assegurat les fonts sindicals. Segons el sindicat, "la pressió perquè portin faldilla per un criteri purament estètic obvia altres consideracions com la funcionalitat o la salut, que haurien de ser els prioritaris".
Fonts de la companyia Air Nostrum van defensar ahir mateix la política de l'empresa tot assegurant que les dones que exerceixen de pilot i tècnic de manteniment estan obligades a portar pantalons, fet que, segons la companyia, nega les acusacions de sexisme fetes pel sindicat.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

L´esperat vuitè episodi de la saga «Star Wars: Els últims Jedi» arriba als cinemes

La catalana Laura Ferrés estrena 'Els desheretats', guanyador del premi 'Leica Cine Discovery' al...

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

ESTRENES | Arriba a la gran pantalla l´esperada «En realidad, nunca estuviste aquí»

El director de '10.000 KM' dedica el seu nou film 'Tierra firme' al conflicte sobre tenir fills

Enllaços recomanats: Premis cinema