L'actriu nord-americana Jane Russell, la companya morena de Marilyn Monroe a Els senyors prefereixen les rosses, va morir ahir dilluns a Califòrnia als 89 anys, van confirmar fonts familiars. Nascuda el juny de 1921 a Minnesota i filla d'actriu i militar, Russell havia estat descoberta gràcies al seu imponent físic pel multimilionari magnat, empresari i productor de cinema Howard Hughes, qui la va convertir en la protagonista del western Fora de la llei (1943).

La seva fama obeïa sobretot a la seva participació en les pel·lícules Rostro pálido (1948), al costat de l'actor Bob Hope, i l'esmentada Els senyors prefereixen les rosses (1953), amb Marilyn Monroe.

Jane Russell va morir dilluns al seu domicili de Califòrnia a causa d'una malaltia respiratòria, segons va confirmat la seva nora, Etta Waterfield. Ella sempre havia dit que volia morir essent capaç de treballar, que no volia seure a casa i convertir-se en una anciana, i això és exactament el que ha fet, ha mort amb les seves capacitats sense minvar", va declarar Watterfield. L'actriu havia estat una membre activa de la seva comunitat local fins fa unes quantes setmanes, quan va emmalaltir.