La Fundació Titanic ha emprès la recerca de persones nascudes a qualsevol part del món el 15 d'abril de 1912 a fi de reunir-les a Barcelona per a la commemoració del centenari de l'enfonsament del llegendari transatlàntic.

L'objectiu és reunir el 15 d'abril de 2012 en aquesta ciutat al "màxim número de persones possible", que aquell dia faran 100 anys, ha dit avui a Efe el president de la Fundació Titanic, Jesús Ferreiro.

Amb motiu d'aquesta commemoració, es prepararà un sopar amb el mateix menú que en la nit del 14 d'abril de 1912 es va oferir als passatgers de primera classe en un dels menjadors de luxe del Titanic.

Aquest sopar, al qual també s'invitarà a familiars directes de passatgers i tripulants del Titanic, se servirà en la rèplica oficial de la vaixella del vaixell i s'interpretarà la mateixa música que es va escoltar aquella nit als luxosos menjadors del transatlàntic.

El president de la Fundació Titanic ha explicat a Efe que fins ara han localitzat dotze persones -vuit dones i quatre homes- que van néixer aquell dia, tres de les quals viuen a Espanya, dos a Colòmbia, una a Mèxic, quatre a l'Argentina i dos a Suècia.

La majoria d'ells estan disposats a viatjar a Barcelona, ha afegit Ferreiro.

Per això, els organitzadors demanen en un comunicat que qualsevol persona que conegui a algú nascut el 15 d'abril de 1912 es posi en contacte amb la Fundació Titanic (www.fundaciontitanic.com) amb la finalitat d'organitzar el viatge a Barcelona, al Museu Marítim del qual se celebraran els actes commemoratius i es podrà visitar l'exposició "Titanic The Exhibition".

El Titanic, considerat el vaixell de passatgers més luxós de l'època, va salpar des de Southampton amb l'objectiu de creuar l'Atlàntic fins a Nova York.

Després de fer escala a França i Irlanda, el Titanic va topar amb un iceberg el 14 d'abril de 1912 i s'enfonsaria 2 hores i 42 minuts després, en les primeres hores del dia 15, al sud de Terranova (Canadà), arrossegant més de 1.500 passatgers i tripulants, mentre que 705 persones van aconseguir sobreviure a la tragèdia.