Lloret de Mar organitza com a novetat dels carnavals d´enguany una mostra inèdita d´escultures capilars al carrer, que és una mostra de perruqueria celebrada per la firma «Osadia», una empresa de Barcelona que, segons la regidora de Festes, Esther Olivé, «ja ha participat en diverses exhibicions a Milà, a Canes i en altres llocs».

Esther Olivé ha explicat que «això es farà el dissabte, 5 de març, des de les deu del matí i fins la una de la tarda a la plaça de la Vila, davant de l´Ajuntament. Se sol·licitarà la col·laboració del públic, demanant voluntaris o voluntàries que hi vulguin participar. Serà una cosa diferent que pot atraure molt l´atenció. La companyia oferirà una exhibició de pentinats».

Les disfresses i la rua

Els Carnavals lloretencs s´ini­ciaran demà amb el concurs de disfresses al lloc de treball. Els treballadors dels establiments participants aniran disfressats des de les deu del matí fins la una del migdia, i de les quatre a les set de la tarda. També a dos quarts de set de la tarda arribarà el Rei Carnestoltes a la plaça de la Vila on després hi haurà un ball popular i es repartiran mon­getes amb botifarra amb la col·­laboració del grup «Xino-Xano», a tothom que vagi disfressat. Dissabte es farà un concurs de disfresses al carrer des de les onze del matí i fins la una del migdia pels carrers del Barri Antic, però no serà fins les quatre de la tarda que se celebrarà la Gran Rua de Carnaval, el recorregut de la qual es farà pel passeig de Camprodon i Arrieta, passeig Verdaguer, passeig Agustí Font, l´avinguda de Just Marlès i avinguda del Rieral.

Pel que ha explicat la regidora de Festes, Esther Olivé, «enguany s´obliga les colles a participar en les rues de dissabte i de diu­menge, si és que es vol prendre part en el concurs». Per altra banda Olivé també ha informat que el jurat «no estarà identificat; anirà d´incògnit, i estarà repartit al llarg de tot el recorregut. Això ho fem perquè hi hagi més gresca per tots els indrets, ja que alguns només es movien davant del jurat i durant la resta del recorregut només passejaven».

La mateixa nit del dissabte 5 de març, se celebrarà a les 12 de la nit, a l´auditori de l´hotel Evenia Olympic Resort el 24è Ball de la Dona, que s´espera que sigui animat com cada any. La rua del diumenge tindrà lloc a les 12 del migdia del 6 de març, amb idèntic recorregut que la del dissabte. I a les cinc de la tarda del mateix diumenge se celebrarà a l´hotel Evenia Olympic Resort un espectacle infantil a càrrec del grup Vatua l´Olla, seguit d´una des­filada de disfresses. També al mateix hotel Evenia Olympic Resort, diumenge a les 11 de la nit se celebrarà un ball durant el qual, a la mitja part, s´entregaran els premis Carnaval 2011.

Enterrament de la Sardina

Els Carnavals de Lloret es clou­ran el Dimecres de Cendra, 9 de març, amb l´enterrament de la Sardina. El seguici sortirà a les 8 del vespre de la plaça Pere Tor­rent i arribarà a la plaça de la Vi­la, on es llegirà el testament i, més tard, es farà ball amb el grup Maracaibo. La colla Xino-Xa­no repartirà cigrons amb arengades. Per donar més am­bient a la «ceri­mònia» l´orga­nit­zació recomana que tots els assistents al seguici mortuori vagin vestits de rigorós dol. Com era costum tradicional abans, els homes i les dones hauran de desfilar separats els uns dels altres i també es recomana que tothom porti un ciri o una torxa encesa a la mà.

La Fira de la Disfressa

Des de fa cinc anys i organitzada per la regidoria de Cultura i Fes­tes, Lloret va cele­brar el passat dissabte 19 de febrer, la Fira de la Disfressa, que va néixer de la iniciativa popular amb la col·­laboració de l´Ajuntament. En aquesta fira es poden comprar disfresses noves o ja usades d´anys enrere, que porten a la fira les famílies per vendre a les parades espe­cia­litzades. Aques­tes ho poden vendre a tots els particulars que ho vulguin, que les compren encara que s´hagin fet servir. Ara, en temps de crisi, aquest mercat funciona molt bé.