Els miradors centren un quadern de la ´Revista de Girona´

Vèrtexs geodèsics, punts de guaita forestals i talaies militars es reuneixen en una obra de Josep M. Dacosta

 

FIGUERES | DDG Vèrtexs i miradors és el nom del nou número de la col·lecció Quaderns de la Revista de Girona, que aquesta tarda es presentarà a l'Auditori Narcís Monturiol de Figueres, amb el periodista Ramon Iglesias Fernández. El relleu muntanyós i la gran riquesa de les comarques de Girona han generat un nombre elevat de miradors i talaies, essencials tant per avaluar el seu paisatge com per gaudir-ne. Moltes mirandes acullen vèrtexs geodèsics, punts de guaita forestal o atalaiadors militars, i també s'han aprofitat punts amb grans panoràmiques per ubicar-hi infrastructures com radars, repetidors i parcs eòlics. Tots aquests emplaçaments comparteixen el fet que des d'allà s'albira una perspectiva interessant; ara, aquest volum en presenta una selecció i convida el lector a visitar-los.

Excursionisme i natura
L'autor del volum és Josep M. Dacosta Oliveras, un biòleg i naturalista nascut a Figueres l'any 1962. Ha publicat com a autor o coautor diverses obres com Arbres monumentals de l'Alt Empordà (1988), Fonts naturals (1989), L' aprenent de geòleg (amb què va guanyar el Premi Experiències Pedagògiques de l'ajuntament de Figueres l'any 1991), Balenes i dofins a la Costa Brava (1992), Roses, l'elecció natural (1998) i Guia del Cap de Creus (2003). A més, dins de la mateixa col·lecció dels Quaderns ja hi va publicar La tramuntana, l'any 1995. A banda, Dacosta també publica habitualment en premsa comarcal.
Val a dir que, segons afirma, les bases per redactar aquest nou llibre les va aprendre gràcies al moviment escolta i al Centre Excursionista Empordanès. I és que el volum mostra una selecció de miradors que parteix de l'antiga xarxa de vèrtexs geodèsics estatals i de les taules d'orientació en cims i altres llocs emblemàtics que han fomentat el muntanyisme.
Al llarg dels més de cent cinquanta números publicats, la col·lecció ha fet un intens recorregut per la geografia, la cultura i la història de les terres gironines a través de les seves dues línies de publicació: les monografies locals (que estudien passat i present de pobles i ciutats) i les guies (dedicades a les qüestions d'abast general).

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


'Han Solo: Una historia de Star Wars'.
ESTRENES | Han Solo torna als cinemes en una nova història de «La Guerra de les Galàxies»

ESTRENES | Han Solo torna als cinemes en una nova història de «La Guerra de les Galàxies»

Rachel Weisz i Rachel McAdams protagonitzen 'Disobedience' i Toni Servillo, 'La chica en la niebla'

La pel·lícula sobre Queen presenta el seu primer tràiler

La pel·lícula sobre Queen presenta el seu primer tràiler

La cinta, que narra la trajectòria de la banda que liderava Freddie Mercury, arribarà als cinemes...

Com aconseguir entrades a preu reduït per la Festa del Cinema

Com aconseguir entrades a preu reduït per la Festa del Cinema

Les sales de cinema de tot Espanya obren les seves portes els dies 7, 8 i 9 de maig amb entrades a...

Qui mor a «Vengadores: Infinity War»?

Qui mor a «Vengadores: Infinity War»?

Des que es va anunciar la pel·lícula era clar que Thanos seria la gran amenaça dels protectors de...


Enllaços recomanats: Premis cinema