Un astrobiòleg de la NASA assegura haver trobat proves de l'existència de vida fora de la Terra després de trobar evidències fòssils de bacteris en una estranya classe de meteorits, segons ha publicat la revista científica Journal of Cosmology. El doctor Richard B. Hoover, del Centre Espacial Marshall de la NASA, ha indicat que interpreta aquest descobriment com "un indici que la vida està més àmpliament distribuïda i no pot quedar restringida exclusivament a la Terra".

En declaracions recollides pel canal FoxNews, Hoover ha afirmat que "aquest és un camp d'estudi amb prou feines explorat perquè, francament, molts grans científics dirien que és impossible".

El científic de la NASA va arribar a aquesta conclusió després d'haver estudiat durant més d'una dècada un tipus de meteorit extremadament estrany, el CL1, en àrees remotes com l'Antàrtida, Sibèria i Alaska, dels quals amb prou feines n'hi ha nou en tot el planeta Terra.

L'article de Hoover explica que ha trobat evidències fòssils de bacteris similars a les conegudes a la Terra, però també rastres de microorganismes desconeguts. "El més excitant de tot és que en molts casos són reconeixibles i poden ser relacionats amb espècies genèriques ja conegudes, però alguns són realment estranys i no s'assemblen a res que es pugui identificar", ha explicat. A més, ha afegit que també ha ensenyat aquests estranys especímens a altres experts i aquests també "s'han mostrat d'allò més perplexos".

En previsió de la polèmica que pot generar aquest nou descobriment científic, el doctor Rudy Schild, del Centre Astrofísic Hardvard-Smithsonian i editor del Journal of Cosmology, ha convidat membres de la comunitat científica a comentar l'article de Hoover. "Donada la controvertida naturalesa del descobriment, hem convidat 100 experts i llancem una invitació addicional a més de 5.000 científics perquè revisin l'article i ofereixin les seves anàlisis", ha escrit Schild al web de la revista.

Schild ha afirmat que la intenció de la revista és agregar a l'article de Hoover els comentaris remesos per altres científics, tant a favor seu com en contra.

Segons el Journal of Cosmology, "les acurades anàlisis del doctor Hoover aporten l'evidència definitiva de vida microbiana antiga en cossos astrals, alguna de les quals podria ser anterior a l'origen de la Terra i del sistema solar".

Hoover s'ha mostrat molt conscient de la polèmica i de l'escepticisme que pot generar un descobriment d'aquesta magnitud. "Moltes vegades es triga molt temps abans que els científics canviïn la seva forma de pensar sobre el que és vàlid i el que no ho és. Estic segur que hi haurà molts científics que mostraran el seu esceptiscime", ha indicat.