Després d'haver establert lligams entre artistes i treballs d'arreu del nostre arc marítim, el cicle Ponts del Museu de la Mediterrània arriba a la seva fi, després de dues temporades de recerca conceptual i artística. I ho fa amb una exposició inaugurada ahir, on Conxa Moreno va presentar A l'ombra del temps tot de peces que suposen un estudi sobre l'anatomia a partir del dolor i la capacitat de supervivència.

I és que la gestació d'aquest projecte va arrencar l'estiu del 2007, arran d'una malaltia que va suposar una greu crisi personal per a l'artista. A partir d'aquí va crear peces en fang, gairebé com a catarsi i guariment, que representen un ésser humà pertorbat per les experiències traumàtiques, però alhora fan un cant a la voluntat de deixar empremta.

Els rostres i torsos que es mostren en aquesta exposició porten a la memòria les troballes arqueològiques d'antigues civilitzacions mediterrànies, tant abundants a les comarques de Girona.

Per a l'exposició, s'ha creat al museu una instal·lació audiovisual inspirada en la perennitat de l'escultura clàssica, però sotmesa a una constant metamorfosi que l'atansa a tots els pobles, remetent als Ponts que donen títol al cicle.

Aquesta mostra es podrà veure a Torroella de Montgrí fins el proper 25 d'abril, en una darrera oportunitat de gaudir del projecte.