Si hi ha vida intel·ligent (i independent) més enllà de Barcelona, també hi és fora de Girona. Així és com Banyoles es vol consolidar com un punt de referència de la música alternativa a les nostres comarques, amb la inauguració del Monkey Club. Estarà ubicat al mas Verdaguer, l'antiga discoteca Mas de Nit, i obrirà les seves portes el proper dissabte amb una programació que vol alternar els directes de grups nacionals i internacionals i DJs de referència de l'escena indie, l'electrònica i la música negra.

La productora gironina Sonic, responsable del club homònim i actualment del Wah Wah, es farà càrrec de la remodelació estilística i musical d'aquest espai, que es dividirà en tres sales. Així doncs, es vol donar cabuda a programació de renom, però també combinar-la amb valors emergents de la música gironina.

En el primer apartat es comptarà amb la presència dels madrilenys Margarita, que formen part de l'escuderia del segell BCore. El seu darrer disc, Explota el cuerpo, va veure la llum a finals de l'any passat i va recollir excel·lents crítiques per part de la premsa especialitzada. Les seves renovades i exòtiques melodies pop i la seva actitud de vitalisme punk han confirmat el rastre de les valoracions aconseguides, el 2008, com un dels millors debuts nacionals per Parque Mágico.

En la programació internacional del Monkey Club hi destaca la presència dels suecs Crystaleyes, una veterana banda de la consolidada escena heavy nòrdica. Formats l'any 1992, passaran per Banyoles repassant la seva trajectòria i les cançons del seu darrer disc, Chained.

Un festival, projecte de futur

També amb força volum i donant l'esquena a les seves anteriors sonoritats més melòdiques i íntimes s'hi presentaran els Alado Sincera, que amb el seu tercer disc Palimpsesto van comptar amb la producció del prestigiós Paco Loco per aconseguir la cruesa i naturalitat que cercaven. El seu pop rock alternatiu fa anys que es deixa sentir en espais com Los Conciertos de Radio 3, especialment a partir de la publicació del seu segon disc, Cuidado contigo.

Al marge dels concerts, però, des de la productora Sonic s'afirma que el Monkey Club vol esdevenir també un espai multidisciplinari on hi tingui cabuda una programació estable de DJs de renom. Els estils es mouran sense complexos entre l'indie, el reggae, l'electrònica i la música negra.

El tret de sortida el donarà un festival inaugural que es durà a terme el proper dissabte 12 de març. amb quatre concerts i sis sessions de DJs. Trencaran el gel Les Velouries, que donaran pas a La Senyoreta Descalça. Amb membres dels desapareguts Jamboree Gang, defensaran en directe les excel·lents crítiques que estan rebent per la seva combinació de ritmes jamaicans i electrònica elegant. La nit es completarà amb la banda de hard - rock Cinc Elements, guanyadora del concurs Intro 2010 i que presentarà els temes del seu primer disc; i amb l'indie garage d'Ella Eléctrica, que actuaran a casa després del seu pas per la sala Apolo o del festival barceloní This Is Underground.

A la cabina hi haurà els residents Capo i Bailable, seguits del dubstep de Drome, el punk de Le Big Pig o l'electro de Run Run, cap visible del prestigiós segell alternatiu Indian Runners.

Val a dir que en els projectes de futur del Monkey s'hi inclou la celebració d'un festival musical. Aquest es duria a terme passat l'hivern, a la zona del pàrquing, que amb una extensió d'un quilòmetre quadrat permetria la celebració d'una trobada a l'aire lliure de gran capacitat.