Les contes d'Hoffman és una òpera molt diferent a la majoria. Té les característiques literàries dels relats d'Ernst Theodor Hoffmann, un home polifacètic que es va moure entre les lleis, la pintura, la música i l'escriptura; però també la profunditat i brillantor de la seva música, creada per Offenbach, i perquè el component màgic hi és constantment present.

Amb tots aquests elements, els Amics de l'Òpera de Sabadell han volgut tancar "una assignatura pendent", donat que feia anys que la volien dur a escena; i després de la seva estrena el passat febrer, avui arriba al Teatre Municipal de Girona.

En el seu repartiment de luxe hi destaca la presència de la mezzosoprano gironina Gemma Coma-Alabert, cada cop més disputada en el panorama operístic nacional i internacional. Ella es farà càrrec del personatge principal de Nicklausse, i sota la batuta de Rubén Gimeno li donarà la rèplica com al mateix Hoffman Javier Agulló. La música, la posarà l'Orquestra Simfònica del Vallès.

Val a dir que Offenbach va concebre Les contes d'Hoffman com una de les seves obres magnes, i seria l'única que acabaria sent denominada òpera. Va ser estrenada el 10 de febrer de 1881 però, malauradament, el compositor no va arribar a veure-la mai sobre l'escenari perquè havia mort quatre mesos abans.