El músic britànic Phil Collins ha anunciat que deixa la música pels persistents problemes de salut que li impedeixen continuar cantant i component, segons va informar ahir la revista People.

El bateria i cantant de la banda musical Genesis va assenyalar que les més de tres dècades tocant la bateria li han produït diversos problemes mèdics, com una pèrdua forta de capacitat auditiva, una vèrtebra dislocada i danys als nervis de la mà.

Però no és només per l'aspecte físic, que ho deixa. El músic afirma que ja no se sent còmode en la indústria musical, perquè és radicalment diferent a la que va conèixer en els seus inicis.

"Ja no pertanyo a aquest món i no crec que ningú m'hi arribi a trobar a faltar. Sóc molt més feliç apartant-me'n completament i dedicant-me a escriure sobre mi mateix" va assenyalar Collins, que ara resideix a Suïssa, a l'entrevista.

"Veig els MTV Video Music Awards i penso: no puc estar en el mateix negoci, no hi pertanyo", explicava el músic, que no va amagar el seu pessimisme sobre el futur de la indústria musical.

Collins, de 60 anys, compta amb 13 números u als Estats Units i a Gran Bretanya, set premis Grammy i un Oscar per la cançó original de la pel·lícula de Disney Tarzan, de 1999.

Entre els seus principals èxits -la majoria dels quals van sortir entre finals dels 70 i mitjans dels 90- hi ha les cançons Another day in paradise i Against all odds.

Durant la seva carrera musical, Phil Collins ha venut més de 100 milions de discos, en solitari i com a membre de la popular banda britànica de rock progressiu Genesis.

El seu últim disc va ser Going back, publicat el setembre de 2010, i era un homenatge als clàssics del soul.