El degà de la Facultat de Medicina, Ramon Brugada, va ingressar diumenge a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya com a membre numerari, en una sessió que va comptar amb la presència de la rectora de la UdG, Anna M. Geli. Ramon Brugada va pronunciar el seu discurs d'ingrés, centrat en l'educació mèdica integral en el segle XXI, respost pel cardiòleg osonenc Antoni Bayés de Luna.

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, creada el 1770, és l'òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia, que impulsa estudis sobre Història de la Medicina Catalana i debats sobre qüestions sanitàries d'actualitat. L'Acadèmia ha tingut al llarg de la seva història més de 350 membres numeraris, pràcticament la totalitat de les grans personalitats de la medicina catalana.

El cardiòleg Ramon Brugada (Banyoles, 1966) és el degà de la Facultat de Medicina des de la seva creació, cardiòleg del Josep Trueta i director del Centre de Genètica Cardiovascular. També dirigirà la recent creada Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la UdG, centrada en la detecció, prevenció i tractament de les malalties associades a la mort sobtada.