Un estudi realitzat per la Universodad de Lió (França) ha descobert que els dinosaures no van viure exclusivament en zones càlides tal com demostren les restes fòssils que s'han trobat en el nord de Xina, on el clima és temperat i presenta hiverns freds, i que constaten que existien espècies de dinosaures amb plomatge en el Cretàcic Inferior (entre 125 i 110 milions d'anys). L'equip de paleontòlegs francesos, xinesos, japonesos i tailandesos han dut a terme una investigació per tractar de determinar les temperatures de l'època i per a això han recollit mostres de dents i ossos de dinosaures, rèptils, mamífers, cocodrils, tortugues i peixos d'aigua dolça de la zona nord de Xina. La mostra es va completar també amb recerques a Japó i Tailàndia. Els científics van analitzar la composició isotòpica de l'oxigen en cadascuna de les mostres i van reconstruir la temperatura de l'aire i les condicions de vida dels dinosaures del Cretàcic Inferior d'Àsia.

Així, els resultats mostren que les temperatures mitjanes del període Cretàcic eren molt similars a les actuals i, per tant, al contrari del que es pensava fins ara, els dinosaures han habitat també llocs de climes temperats. A més, els fòssils oposats en el jaciment xinès estan, en molts casos, coberts amb estructures filamentoses semblants a les plomes de les aus. Els experts han indicat que aquests dinosaures no podien volar, de manera que les seves "plomes" actuaven com un aïllant tèrmic.

En aquest sentit, han destacat que durant els hiverns freds, els rèptils hibernaven, mentre que mamífers, aus i dinosaures aprofitaven el seu pèl i plomes per mantenir l'activitat en aquesta època. Aquest treball contribueix a una millor comprensió del període Cretàcic del que només es posseeix un registre geològic limitat, segons ha assenyalat la Universitat de Lió.