Els principals equipaments culturals de Girona i el Teatre de Salt s'han adherit al projecte 'Apropa Cultura' que pretén acostar la cultura a col·lectius en risc d'exclusió social. Els usuaris d'entitats catalanes i serveis socials que treballen amb persones amb problemes d'inclusió podran adquirir entrades per espectacles de música, teatre o dansa a més bon preu. Per 3 euros, tant els usuaris dels serveis com els seus acompanyants, podran anar a veure espectacles. El projecte 'Apropa Cultura' està impulsat per l'Auditori de Barcelona i impulsat pel Departament de Benestar Social de la Generalitat per tal que es faci extensiu als teatres i auditoris de tot Catalunya.

El projecte d'adreça, per una banda, a associacions, institucions i centres que treballen amb persones sense recursos i amb dificultats d'integració social i, d'altra banda, a associacions de l'àmbit social i /o de la salut.

Per a les persones sense recursos i amb dificultats d'integració social, 'Apropa Cultura' dóna accés amb preu social de 3 euros (a usuaris i acompanyants) per a qualsevol concert als següents àmbits socials: discapacitat, malaltia mental, exclusió i aïllament social, pobresa, situacions de vulnerabilitat, risc, violència de gènere i familiar, drogodependències i altres addiccions, sida, presons, delinqüència juvenil, gent gran, condicions laboral precàries, atur, sense llar i immigrants nouvinguts.

Respecte els col·lectius de l'àmbit social i/o de la salut, l'activitat es dirigeix a entitats de discapacitats sensorials, centres especials de treball, associacions de malalties cròniques, associacions de pares i familiars lligades a síndromes o malalties i residències de gent gran.

L'acte de presentació pública s'ha realitzat aquest matí al Saló de Descans del Teatre Municipal i ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, la directora de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS), Carmela Fortuny i el gerent de la Fundació de L'Auditori i de l'Orquestra, Andreu Puig.