Salvador Boix, l´apoderat de José Tomás, Premio de Hoy2011 pel seu llibre ´Toros sí´

El banyolí s'endú un guardó valorat en 60.000 euros per un assaig "de qualitat i valent", segons el jurat seleccionat per Temas de Hoy

 
Salvador Boix, conversant amb José Tomás durant una corrida.
Salvador Boix, conversant amb José Tomás durant una corrida. diari de girona

MADRID | EUROPA PRESS/DDG Salvador Boix (Banyoles, 1958) ha obtingut el Premio de Hoy pel seu llibre Toros sí. Una defensa razonada. Boix, músic professional i aficionat a la tauromàquia des de petit, exerceix des del 2007 com a apoderat de José Tomás. "Espero que aquest llibre serveixi per a la defensa de la tauromàquia", subratlla el guanyador del premi, dotat amb 60.000 euros i atorgat per l'editorial Temas de Hoy.
A Toros sí, Salvador Boix presenta quins van ser els veritables motius de la prohibició de les corrides de toros a Catalunya i quins són els responsables que s'hagi arribat a aquesta situació.
En aquest sentit, argumenta que l'"interès polític" ha prevalgut per dur a terme aquesta prohibició i aconseguir "tallar un nexe cultural molt gran entre Catalunya i Espanya".

Cinisme polític
En aquesta mateixa línia, va denunciar el "cinisme polític" i la "hipocresia" dels arguments en defensa dels animals, i va afegir que la prohibició de les corrides és un atac a un "valor simbòlic".
"És una vergonya que als toreros i als aficionats ens titllin de maltractadors, sanguinaris i sàdics", va assenyalar Boix, per a qui prohibir els toros és "un atropellament contra la raó, la cultura i la convivència".
A aquest respecte, el banyolí va anunciar que s'estan recollint signatures com una "iniciativa legislativa popular" per dur-les al Congrés i aconseguir que els toros siguin considerats Bé d'Interès Cultural amb caràcter retroactiu. Per això espera que el seu llibre serveixi per augmentar les signatures i també com a "al·legat" en defensa de la tauromàquia, reclamant-ne la vigència dels valors en la societat actual. Els membres del jurat han subratllat la "qualitat" i la "valentia" d'aquest assaig, que es publicarà el 22 d'abril.
"Els toros interessen la gent pel seu gaudi espiritual", va subratllar Boix, que també es considera un "ecologista" a qui "ningú pot donar lliçons de com cuidar millor el planeta".
Amb un entusiasme encès, Boix va defensar a Las Ventas la festa dels toros, i ha explicat que el seu llibre és "un homenatge sincer als qui toregen pel món". En aquest sentit, va anunciar que José Tomás és present en aquestes pàgines, perquè l'obra està inspirada "en les experiències viscudes al seu costat".
A aquest respecte, va explicar que el torero ja és al camp, amb el permís dels metges, i va assenyalar que es troba "molt millor" després de deu mesos d'esforç i treball.
Preguntat per la iniciativa de reduir l'IVA a les corrides, Boix va reconèixer que aquesta mesura "beneficiaria molt" el sector, i va assegurar que no entén per què un llibre paga un IVA reduït i els toros un 18%, quan ambdós es consideren béns culturals.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


'Han Solo: Una historia de Star Wars'.
ESTRENES | Han Solo torna als cinemes en una nova història de «La Guerra de les Galàxies»

ESTRENES | Han Solo torna als cinemes en una nova història de «La Guerra de les Galàxies»

Rachel Weisz i Rachel McAdams protagonitzen 'Disobedience' i Toni Servillo, 'La chica en la niebla'

La pel·lícula sobre Queen presenta el seu primer tràiler

La pel·lícula sobre Queen presenta el seu primer tràiler

La cinta, que narra la trajectòria de la banda que liderava Freddie Mercury, arribarà als cinemes...

Com aconseguir entrades a preu reduït per la Festa del Cinema

Com aconseguir entrades a preu reduït per la Festa del Cinema

Les sales de cinema de tot Espanya obren les seves portes els dies 7, 8 i 9 de maig amb entrades a...

Qui mor a «Vengadores: Infinity War»?

Qui mor a «Vengadores: Infinity War»?

Des que es va anunciar la pel·lícula era clar que Thanos seria la gran amenaça dels protectors de...


Enllaços recomanats: Premis cinema