L'Agència de Salut Pública de Barcelona ha enviat una carta al Teatre Apolo de Barcelona en què resol que està permès fumar durant la polèmica representació 'Hair' perquè l'ús de productes substitutius del tabac - com la barreja d'herbes medicinals - "no suposa incompliment de la llei".

Aquesta carta respon a les al•legacions presentades pel Teatre Apolo a Salut Pública després de l'avís oficial que l'agència va transmetre al teatre -després de la queixa d'un espectador -, en què s'alertava d'un possible incompliment de la llei antitabac.

L'Agència de Salut Pública ha lamentat que s'hagi "malinterpretat" aquest avís, així com que hagi derivat en una polèmica innecessària, encara que ha remarcat que, des de 2006, s'ha avisat a uns 1.000 establiments sobre possibles infraccions de la llei, el que ha permès clarificar diverses interpretacions sobre aquesta.

No obstant això, Salut Pública no s'arxivarà ni deixarà sense efecte l'advertiment inicial perquè "es tracta d'un escrit informatiu que en cap cas pressuposa la incoació d'un expedient administratiu sancionador".

Per al productor executiu artístic de 'Hair', Joan Lluís Goas, la carta de Salut Pública és una bona notícia davant la inicial advertència "massa exagerada" d'aquesta institució, que va fer arribar a una situació ridícula.

"Qualsevol manifestació artística i cultural hauria d'estar protegida per llei de la tonteria i la irracionalitat", ha assegurat Goas, qui ha agraït a Salut Pública haver reconegut que el musical tenia raó, ha dit.

Des de la seva estrena el 22 de desembre, el musical ha rebut més de 50.000 espectadors al Teatre Apolo de Barcelona, on estarà abans de marxar a València el 12 de maig.