El nou llibre de Benet XVI sobre Jesús surt a la venda amb 1,2 milions d´exemplars

La segona part de l'obra s'edita en set idiomes i "e-book", i s'ha explicat que Ratzinger ja treballa, des d'ara, en el tercer volum

 
El president de la Conferència Episcopal alemanya presentant el llibre.
El president de la Conferència Episcopal alemanya presentant el llibre. efe
 MULTIMÈDIA

CIUTAT DEL VATICÀ | AGÈNCIES/DDG La segona part del llibre de Benet XVI Jesús de Natzaret, que va des de l'entrada a Jerusalem fins a la Ressurrecció, es troba ja a les llibreries de tot el món. El volum, editat per la Llibreria Editora Vaticana (que té tots els drets d'autor del Papa), s'ha posat a la venda amb 1.200.000 exemplars corresponents a set edicions (espanyol, portuguès, italià, francès, alemany i polonès), i està disponible també en e-book.
El llibre, de 396 pàgines, consta d'un pròleg del pontífex i està dividit en nou capítols (Entrada a Jerusalem i purificació del temple; Discurs escatològic de Jesús; El lavatori dels peus; L'oració sacerdotal de Jesús; L'últim sopar; Getsemaní; El procés de Jesús; Crucifixió i sepultura de Jesús; i La ressurrecció de Jesús d'entre els morts). El volum conclou amb la següent perspectiva: "Va pujar al cel i està assegut a la dreta del Pare, i de nou vindrà amb glòria".
Segons va informar el passat mes de juliol el portaveu vaticà Federico Lombardi, el Papa ja escriu la tercera part del llibre, dedicada a la infantesa de Jesús i a l'inici de la seva predicació. D'altra banda, la primera part va ser presentada pel Vaticà el 13 d'abril de 2007.

Una ressurrecció "creïble"
En aquest nou volum, Benet XVI afirma que la ressurrecció de Jesús és històricament creïble, que els jueus no van ser els culpables de la seva mort, que va separar definitivament la religió de la política i que l'Església actual pot semblar un vaixell que s'enfonsa, però que Jesús és sempre al seu costat.
Joseph Ratzinger assegura que Jesús ressucitat no és algú que hagi tornat a la vida biològica normal, i que després, segons les lleis de la biologia, hagi de morir de nou. Si la ressurrecció, afirma, no hagués estat més que el miracle d'un mort rediviu, "no tindria més importància que la reanimació, per la perícia dels metges, d'algú clínicament mort".
"La ressurrecció de Crist és un esdeveniment universal, creïble", diu el Papa, i afegeix que si algú se l'hagués inventat "s'hauria insistit en la plena corporeïtat, és a dir en la possibilitat de reconèixer-lo immediatament", quan Jesús "no va tornar a l'existència empírica, sotmesa a la llei de la mort". Afegeix que Jesús no és "un fantasma, un esperit, ja que no ve del món dels morts, sinó del de la vida".
Benet XVI assenyala que l'ascensió no significa que marxés a una zona llunyana del cosmos, i que un "núvol" no vol dir l'espai.

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 

Cinema


El retorn d'un clàssic
El retorn d'un clàssic

El retorn d'un clàssic

«El regreso de Mary Poppins» arribarà als cinemes per Nadal, amb Emily Blunt, beneïda per Julie...

Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

Cameron Díaz es retira del cinema «per sempre»

La seva companya Selma Blair afirma que l'actriu és feliç i no tornarà a fer pel·lícules

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

El film «Loving Pablo», amb Penélope Cruz i Javier Bardem, arriba a la gran pantalla

La cartellera setmanal porta en català la cinta d´animació ´El regne de les granotes. Missió a...

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

VÍDEO | Mira el primer tràiler del retorn de Mary Poppins a la gran pantalla

Disney recupera el mític personatge de la mainadera màgica, 54 anys després de la seva estrena


Enllaços recomanats: Premis cinema