Un polèmic multimilionari nordamericà, amic del príncep Andreu d'Anglaterra, va aterrar amb el seu avió privat en una base de la Royal Air Force (la RAF, la branca aèria de les forces armades britàniques); quan va fer una visita privada a una de les residències reials, convidat pel mateix príncep.

Així ho va desvetllar ahir el diari conservador britànic The Daily Telegraph, segons el qual fons de l'aviació civil van qualificar d'"estrany" l'ús d'aquest aeròdrom, on hi tenen la seva base quatre esquadrons de Tornados, els caçabombarders de la RAF.

El diari també va informar que en alguna altra ocasió, el duc de York (el títol que ostenta el segon fill de la Reina Isabel II), va acompanyar en l'avió privat el multimilionari Jeffrey Epstein, qui ha estat condemnat als Estats Units per un cas de proxenetisme de menors.

La Reina vol posar ordre

Segons el mateix diari, la reina Isabel II va convocar dimecres al seu fill al palau de Buckingham, on van passar una hora als apartaments privats de la monarca, per expressar-li la seva preocupació per l'escàndol que han provocat algunes de les seves amistats, i dir-li clarament que no ha d'enterbolir el casament del príncep Guillem, segon en la línia de successió, i de Kate Middleton, que se celebrarà el mes vinent.

Un altre diari conservador, el Daily Mail, va assenyalar que el príncep Andreu és el fill favorit d'Isabel II, i que segueix confiant en la seva importància com a representant del comerç exterior britànic malgrat les crítiques a algunes amistats que ha fet ocupant el càrrec, entre elles alguns dictadors.

Una font propera a palau va dir que "hi ha la sensació que això no pot seguir així, i l'única persona que li pot deixar clar al duc és la Reina". També s'ha posat de manifest que curiosament són dos diaris conservadors els que més importància estan donant a l'escàndol, amb titulars a portada.