El Teatre Mundial de la Bisbal acollirà demà a les 10 del vespre la presentació del nou CD de la Cobla Bisbal Jove, XX - CBLJJV. Un concert en què repassaran una colla de temes propis escrits per aquest disc i per aquesta formació. Aquest és un projecte modern on la cobla és la protagonista, demostrant que aquesta és una banda que ha sabut créixer amb el temps i evolucionar constantment, sense perdre els seus principals actius: innovació i joventut, que s'han sabut combinar amb tradició i cultura.

Durant els últims deu anys, les cobles s'han nodrit d'una generació d'intèrprets i compositors joves, plens de creativitat i més formats que mai, alimentats musicalment a partir de referents tan dispars com John Coltrane i Beethoven, Jobim i Garreta.

Les mil cares de la cobla

En aquesta nova ocasió, els compositors que han escrit per al nou projecte de la Bisbal Jove són Jordi Molina, Carles Marigó, Santi Escura i Xavi Molina.

La joventut també és present en el repartiment dels músics que formen part d'aquest disc, que són Bàrbara Ardanuy (flabiol i tamborí), Sergi Dalmau i Martí Gasull (tibles), Àlex Vila i Josep Bofill (tenores), Albert Marigó i Nil Masferrer (trompetes), Iu Gironès (trombó), Lluís Pons i Joni Ripoll (fiscorns), Subi (contrabaix), Micky Izquierdo (bateria) i Xavi Molina (saxotenor i direcció).

Després d'una època de reivindicar la capacitat simfònica de la cobla, enmig de les runes de la indústria discogràfica tradicional i amb un futur tan globalitzat com incert, per a ells ha sonat l'hora d'afirmar-ne la contemporaneïtat. Aquest cinquè treball de la Cobla Bisbal Jove és un signe dels temps, amb set temes encarregats a compositors tan joves, descreguts i convençuts com ells de les mil cares que pot tenir la cobla. Aquesta cobla està actualment dirigida per Xavier Molina.

Les entrades anticipades per la presentació de demà d'aquest nou CD ja es poden adquirir a les Oficines del Teatre Mundial de la Bisbal de l'Empordà; per a més informació, es pot trucar al 972 642 593.