El president de la Societat Andalusa d'Al·lergologia i Immunologia Clínica (AlergoSur), el doctor Francisco Javier Monteseirín, ha advertit que les darreres pluges registrades aquests dies fan preveure que l'entrada de la primavera serà força dura per a les persones al·lèrgiques al pol·len.

Segons l'especialista, gairebé set de cada deu persones amb al·lèrgia presenta sensibilitat al pol·len, així que va admetre que les recents pluges "es presenten com a males notícies per als al·lèrgics al pol·len, els qui tindran una primavera amb més vegetació, més pol·len, i per tant un augment dels símptomes".

La contaminació no ajuda

Monteseirín també va al·ludir al creixement qualitatiu i quantitatiu de la simptomatologia dels pacients amb al·lèrgia a àcars o fongs, a causa de l'augment del número d'aquests organismes a les llars per les contínues pluges, que han fet créixer la humitat a les cases.

Per això, va aconsellar "no emmagatzemar pols i netejar amb aspiradores", així com no tenir peluixos a les habitacions, evitar la presència d'animals de companyia o no fumar a casa.

El director d'AlergoSur també es va referir a l'elevat índex de contaminació ambiental que han registrat algunes ciutats espanyoles el passat mes de febrer, sobretot a causa del fum dels tubs d'escapament dels vehicles.

"El problema radica en què les partícules de combustible unides al pol·len, quan entren al cos fan que el sistema immune s'estimuli molt més, provocant així la reacció adversa", va emfasitzar.

"La contaminació afavoreix molt més les al·lèrgies", va reconèixer el president d'AlergoSur, qui malgrat tot va recordar que "als països desenvolupats, afortunadament, el sistema immune de les persones amb prou feines s'ha de defensar de paràsits, i es pot dedicar a "luxes" com la defensa de les al·lèrgies".