Un pare desesperat en busca del seu fill, una catequista drogada i una visionària coincideixen la vigília de la visita del Sant Pare a Barcelona en un local de cites on la seva propietària lidia amb tots els homes que hi fan cap. Amb aquests personatges, una escenografia cuidada i un vestuari atrevit, Josep Maria Miró estrena aquest dijous 'Gang Bang' al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). Tot i les crítiques del col·lectiu E-Cristians, Miró no considera que sigui un text sobre sexe ni sobre religió, sinó que reflexiona sobre els eixos de la terra i la crisi de valors del món actual. Àngels Poch, Oriol Genís, Rosa Boladeras i Jordi Figueras protagonitzen el muntatge, emmarcat dins el T6.

Amb el títol d'un particular tipus d'orgia, 'Gang Bang', en què un subjecte passiu manté relacions sexuals amb un nombre indefinit de subjectes actius, Josep Maria Miró (Vic, 1977) estrena aquest dijous al TNC una de les obres més controvertides dels últims temps. Amb la informació del web del teatre, E-Cristians va demanar retirar l'obra de la programació del TNC perquè podia ofendre el públic, pel seu contingut sexual i contrari a la religió.

Tanmateix, 'Gang Bang' vol ser una reflexió sobre la pèrdua de valors del món actual, un retrat sobre el deteriorament de la família i la decadència del món occidental en general. Miró però, va utilitzar com a 'pretext', explica, un local de cites per a homes i la visita del Sant Pare a Barcelona com a context, per emmarcar una història en els valors i la moral que caracteritzen la nostra societat.

Per això, Josep Maria Miró ha viscut amb sorpresa tot l'enrenou que s'ha generat al voltant de la seva obra 'Gang Bang', sobretot perquè diu, E-Cristians ha sentenciat i criticat una obra, sense haver vist ni llegit el text. Per això, diu Miró, 'és difícil opinar que alguna cosa pugui ser ofensiva', i afegeix que hi han posat 'molta imaginació, perquè han escrit un nou 'Gang Bang'.

L'equip que encapçala Miró no té clar si tota la polèmica els ha afavorit o els ha perjudicat el muntatge, perquè el director i autor assegura que n'han viscut al marge i que els darrers dos mesos han estat preparant el muntatge, sense 'alimentar' gens tot el que s'ha anat publicant als mitjans de comunicació. Miró considera que si hagués volgut parlar de sexe, no ho hagués situat en un local de cites, i que si hagués volgut fer una crítica a l'església, tampoc hagués utilitzat la visita del Papa la capital catalana.

Àngels Poch, Oriol Genís, Rosa Boladeras i Jordi Figueras protagonitzen aquest muntatge 'atrevit' que combina la poètica amb l'humor i el drama emmarcats en una escenografia senzilla però cuidada i un vestuari que sorprèn l'espectador. 'Gang Bang' es podrà veure a la Sala Tallers fins el 17 d'abril.