L'angoixa davant la incertesa del futur és un sentiment que pocs professors de la UdG poden negar. Especialment els professors associats, que no són funcionaris i depenen de contractes que es renoven anualment, temen pel seu futur perquè encara no s'ha concretat l'abast de la tisorada i com aquesta afectarà cada departament. Els professors associats no saben a hores d'ara si el curs vinent continuaran a la UdG. És possible que una part d'aquest col·lectiu perdi la feina. Cada any en aquestes dates es firmen els compromisos de permanència per al curs següent, però aquest any aquesta operació s'està retardant. El que sí saben, segons alguns han explicat, és que la reducció del 15% de la partida de personal comportarà un increment dels crèdits lectius que no anirà acompanyada d'un increment de les retribucions. A més, se suprimirà oferta lectiva i s'ajuntaran grups d'estudiants, que podran arribar a ser de fins a 120, per reduir personal docent.

La situació d'angoixa del personal de les universitats catalanes ha quedat reflectida en el manifest que aquí oferim íntegrament, i que ahir a última hora havien signat més de 400 persones, moltes de les quals de la UdG, al web www.perlauniversitatpublica.com. Bé, exactament, més de 330 firmants dels registrats fins ahir a última hora eren de la UdG, entre ells estudiants, personal d'administració i serveis, molts professors i també alguns càrrecs de responsabilitat, com ara les deganes de les Facultats de Ciències i d'Econòmiques, Victòria Salvadó i Anna Garriga, respectivament.

De fet, diferents col·lectius de la UdG estan convocats a una protesta que previsiblement tindrà lloc en relació amb la reunió que el Consell de Govern ha de tenir avui per aprovar la proposta de retallades pressupostàries. Segons ha pogut saber aquest diari, la crida a la mobilització s'ha fet als diferents col·lectius del personal d'administració i serveis, professorat i també alumnat.