Procedents de deu escoles de Girona i de la Bressola de Perpinyà, La Fira de la Ciència per a petits grans científics organitzada per la Universitat de Girona ha arribat enguany a la quarta edició.

Durant la jornada escolar d'ahir, els nens i nenes es van convertir en científics i científiques, i van participar activament en els prop de 50 tallers i demostracions preparats i conduïts per estudiants i professors de les facultats d'Educació i Psicologia, de Ciències i de l'Escola Politècnica Superior, a més d'estudiants dels instituts Montilivi de Girona i Vallvera de Salt.

La professora Lídia Ochoa, coordinadora de la fira, en manifesta l'objectiu: "Promoure l'educació científica i la divulgació de la ciència entre els nens i nenes, però també a la societat", i és que per primera vegada, la Fira s'ha obert també al conjunt de la ciutadania; el públic adult va poder gaudir també de tallers i espectacles.

La iniciativa va començar el 2008 fruit del projecte europeu "Pol·len, ciutats llavor de ciència" i s'adreçava exclusivament a alumnes d'infantil i primària de Girona. A causa de la bona acollida, l'experiència s'ha mantingut com a iniciativa local tot i que el 2009 es va acabar el finançament europeu.