Que la literatura ha influït fortament en el cinema és una evidència: prop de la meitat de les pel·lícules que es produeixen cada any al món estan basades en ?obres literàries. Per tal de parlar sobre la influència entre un i altre art, el Museu del Cinema ha organitzat una taula rodona, que porta per títol Papers de cel·luloide, i estarà moderada pel crític de cinema Josep Mir.

La trobada, que es durà a terme el proper dimecres 25 a les 8 del vespre, comptarà amb la presència de dos convidats d'excepció. Es tracta dels escriptors Matthew Tree i Màrius Serra, que explicaran com el setè art ha marcat la seva particular manera d'escriure.

Matthew Tree és escriptor, assagista i articulista, i ha col·laborat en nombroses emissores de ràdio i programes televisius. Ha publicat les novel·les Fora de lloc i Privilegiat, el llibre de narrativa breu Ella ve quan vol, el volum de viatges CAT; un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix i assajos com Contra la monarquia, La puta feina i el més recent, Com explicar aquest país als estrangers.

Pel que fa a Màrius Serra, és escriptor, periodista, autor de mots encreuats, traductor i enigmista. Va presentar el programa literari Alexandria al 33, i és responsable de la secció l'Enigmàrius d'El matí de Catalunya Ràdio. La seva producció literària comprèn narrativa, assajos i obres divulgatives.