L'espectacle Quincy Jones & The Global Gumbo All Stars, programat el 20 de juliol a les 22.00 hores dins de la 25a edició del Festival Castell de Peralada, comptarà amb la participació excepcional de l'artista flamenc Antonio Carmona. La contrabaixista Esperanza Spalding, últim premi Grammy a l'artista revelació (per davant de Justin Bieber), és una altra de les estrelles confirmades per a aquesta nit exclusiva per Peralada en motiu del seu 25 aniversari, han informat fonts del festival.

L'actuació de Quincy Jones a l'Empordà havia estat confirmada, però havia quedat pendent la definició del seu espectacle.

Quincy Jones, que al llarg de la seva carrera ha guanyat 27 Grammy, entre ells un Grammy Legend Award, oferirà a Peralada el seu únic concert a Espanya amb un grup que reuneix sota el nom The Global Gumbo All Stars una constel·lació que inclou algunes de les estrelles més rutilants del jazz contemporani: a banda de Spalding, per exemple, Quincy Jones comptarà també amb la veu, en la seva primera visita a Catalunya, de la canadenca Nikki Yanofski, que abans de fer 18 anys ja té un contracte amb una discogràfica de primer nivell (Universal), ha cantat en una inauguració dels Jocs Olímpics d'Hivern (Vancouver, 2010) i al Carnegie Hall, i és una de les estrelles indiscutibles del Festival de Jazz de Montreal.

Trompetista, director d'orquestra, compositor, productor i arranjador, Quincy Jones entén el seu Global Gumbo de la mateixa manera que el cèlebre plat típic de Nova Orleans, on la gastronomia francesa es va trobar amb l'africana sota el clima únic de la Louisiana, la terra on va néixer el jazz. Per això, sota la direcció del pianista cubà Alfredo Rodríguez -un prodigi que Jones va descobrir al Festival de Jazz de Montreux i que des d'aleshores s'ha convertit en la seva mà dreta-, el llegendari productor vol explicar en un escenari la seva història personal i musical (que inclou, és clar, anècdotes amb tot l'olimp melòman). A banda dels ja esmentats, Jones compta en aquest espectacle amb talents vinguts dels llocs més diversos del món, com ara el guitarrista de Benín Lionel Loueké, l'anomenat príncep de l'oud Omar Bashir (d'Hongria), la veu i el qanun d'una autèntica sensació, el jordà Ali Amr, de 19 anys, el contrabaixista de jazz búlgar Peter Slavov i el bateria cubà Francisco Mela.

El concert de Peralada és una de les dues úniques cites europees aquest estiu del Global Gumbo, juntament amb el Festival de Jazz de Montreux. Abans haurà passat pel Festival de Mawazine, al Marroc, i al setembre arribarà al Hollywood Bowl de Los Angeles.