De Sant Feliu de Guíxols, a Sant Feliu de Guíxols: de comiat al Palm Beach, a retrobament al Las Vegas. Fa prop de 8 anys que els Aina, una de les bandes més mítiques de l'escena hardcore catalana, va acomiadar-se en un concert no menys mític. I després d'un temps que ha permès que de les cendres d'aquella formació en sorgissin els Nueva Vulcano, els creadors de discos com Bipartite Sevens han anunciat que oferiran un concert a Sant Feliu el proper 17 de juny, una notícia rebuda amb entusiasme dins l'escena alternativa.

En la retrobada d'aquest nom cabdal del segell BCore, la formació estarà acompanyada pels No More Lies (del mateix Sant Feliu) i els terrassencs Nunnery.

Si bé és cert que hi havia elements que apuntaven a una possible reunificació, ni que fos puntual, dels Aina (van oferir un concert al Festigàbal fa tres anys), no s'havia fet mai de manera oficial. En aquest concert del 17 de juny, es repassaran temes com els que els van dur a enregistrar una John Peel Session a la BBC, editada com a EP abans del seu comiat.

Expectació per al concert

L'any 1995, Aina van iniciar una de les carreres més sòlides dins l'escena alternativa de Barcelona. Aquell mateix any van iniciar una gira per arreu de l'Estat, i a partir del 96 van començar a rodar per Europa. Al llarg dels anys van actuar al Regne Unit. Holanda, Bèlgica, Alemanya, França i Itàlia.

El prestigi assolit els va dur a telonejar bandes com Metallica, Queens of the Stone Age i At the Drive - In, i a enregistrar el 2001 a Washington i iniciant una gira pels Estats Units; la dissolució no trigaria a arribar, i va deixar un gran nombre de fans fidels. Bona mostra és que ahir unes 160 persones ja havien confirmat a Facebook la seva assistència al concert.