Segons les primeres investigacions de la Guàrdia Civil sobre l'accident de trànsit d'Ortega Cano, la velocitat inadequada del vehicle que conduïa el vidu de Rocío Jurado podria ser presumptament la causa del sinistre.

Segons una primera avaluació dels agents que van recollir les dades d'aquest accident, el que el va causar hauria sigut una velocitat inadequada del cotxe d'Ortega Cano. Aquest és el motiu, segons aquestes primeres indagacions, pel qual el cotxe del torero, un Mercedes tot terreny, va envair el carril contrari i va topar frontalment amb un altre vehicle, un Seat Altea, el conductor del qual va morir a l'acte. Tots dos conductors portaven el cinturó de seguretat.

Estable dins la gravetat

L'impacte va ser tan violent que va arrancar d'arrel el motor del segon cotxe, contra el qual va xocar un tercer vehicle, una furgoneta Citroën C-15. Els investigadors intenten aprofundir en les causes del sinistre a partir de les diligències fotogràfiques i la inspecció ocular feta en el lloc del sinistre. Ortega Cano es dirigia a la seva finca Yerbabuena a Castilblanco de los Arroyos, després de deixar la seva filla a casa d'una amiga a la població propera de Villaverde del Río.

El torero roman estable dins la gravetat i amb ventilació mecànica, segons l'últim comunicat mèdic, emès ahir per l'hospital Virgen Macarena de Sevilla, on està ingressat des de l'accident. El torero es troba a la unitat de cures in- tensives d'aquest hospital, on va haver de ser operat dues vegades. Segons el comunicat mèdic emès ahir, Ortega Cano es troba sota els efectes dels analgèsics, "amb ventilació mecànica i hemodinàmicament estable dins la gravetat".