Té 46 anys d'edat, és economista col·legiat i va estudiar Empresarials i el Màster en Direcció d'Empreses (MBA) a la UdG. Ara es proposa rellançar l'associació d'exalumnes d'aquesta universitat, per convertir-la en un punt de trobada que ofereixi oportunitats de reciclatge i oportunitats laborals. Josep Maria Perramon és el president de Postscriptum Alumni UdG, i de moment té molts projectes i un espai de treball a la seu del Consell Social.

Quants associats tenen?

De moment som 194 exalumnes de diferents carreres de les que s'oferien fins al 2006. Medicina o Treball Social són relativament noves i encara no han generat exalumnes. Tenim enginyers, economistes, filòlegs, filòsofs, gent de Dret, diplomats en Turisme... Hi ha prou varietat i esperem ser molts més ben aviat.

Quina edat tenen els socis?

Es tracta de gent amb un cert bagatge. La mitjana és d'entre 25 i 35 anys.

Què busca un exalumne?

Bàsicament, tenir relacions amb la Universitat, seguir mantenint els vincles amb els que en un moment donat va ser el seu centre de formació d'estudis superiors i establir una xarxa social per poder relacionar-se amb altres exalumnes. Molts volen continuar activitats de formació continuada i estar al dia de les darreres novetats en les respectives carreres.

La crisi dispara l'interès per pertànyer a l'associació?

No ho sabria dir. Nosaltres hem començat a ressorgir després de la crisi. No sabria comparar com era abans. Sí que hi ha ganes, entre els antics alumnes, de formar part de l'associació per obtenir millors oportunitats tant laborals com formatives. Postscriptum vol ser el paraigua de totes les associacions d'antics estudiants que hi pugui haver dins la universitat, com els antics alumnes del MBA, o del Postgrau de Màrqueting.

És una iniciativa de la mateixa UdG ressuscitar l'associació?

La UdG té interès a tenir una bona xarxa d'antics alumnes vinculats. La valoració de les associacions d'antics alumnes ha crescut els darrers anys entre les universitats que es volen fer valer, com la Universitat de Barcelona. En aquest sentit, ja hem entrat en contacte amb la Federació d'Associacions d'Antics Alumnes d'Espanya. Volem aprendre d'ells per saber què funciona i què no, i com captar diners i socis.

A quants socis aspiren?

És difícil de predir, però tenim un potencial aproximat de 30.000 exalumnes. La UdG produeix actualment entre 3.000 i 4.000 titulats anuals. Aquesta universitat produeix titulats propis des de fa 20 anys, quan es va crear. Ara trobem dificultats per localitzar els titulats de fa molts anys, per això fem una crida a tots els interessats a posar-se en contacte amb nosaltres a través de la nostra pàgina web. També estem iniciant una bona campanya per les xarxes socials, Facebook, Twitter i fins i tot via correu electrònic.

Quin programa d'activitats tenen previst?

Tenim previstes moltes activitats, entre elles un cicle de conferències culturals. Encara hi estem treballant. Farem un cicle amb la revista Bonart per portar escriptors perquè facin presentacions dels seus llibres i també tenim propostes amb Tribuna de Girona i altres entitats. Volem oferir cursos de reciclatge per a tots aquells que busquen una segona oportunitat dintre del món laboral. Intentaríem també crear una mena de borsa de treball vinculada a la de la UdG. No es tracta de ser competència, sinó complement.

Quins avantatges ofereixen?

Amb el carnet de Postscriptum es pot accedir a les biblioteques de la UdG. A més, s'obté el mateix preu que els estudiants a l'hora d'utilitzar els serveis d'esports, i descomptes en els cursos de la Fundació Universitat de Girona Innovació i Formació, com són els cursos d'estiu, màsters i postgraus; també oferim descomptes en els cursos del Servei de Llengües Modernes. I estem treballant per ampliar-ho, volem pactar amb empreses per tenir descomptes en diferents sectors.